Friptură de miel cu lămâie şi oregano

Ți-a plăcut? Dă mai departe!Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on StumbleUpon

Arni me patates sto fourno (miel cu Cartofi la cuptor) este o friptură zdravănă de miel cum doar grecii ştiu a face. De o simplitate vecină cu nepăsarea, dar care nu face decât să accentueze cu aromele dragi grecilor – lămâia şi oregano – gustul cărnii de miel înăbuşite la cuptor. O mâncare primăvăratică fără nazuri, dar la care n-ar strâmba din nas nici un musafir. Cu atât mai mult unul ştiutor de cele bune.

Porţii: 4

Timp de preparare: 2 ore

Friptură de miel cu oregano şi lămâie

Ingrediente:

  • 4 jumătăţi de pulpă de miel (partea inferioară, de la genunchi în jos)
  • 3 lămâi
  • 5 căţei de usturoi
  • 2 linguri de oregano uscat
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • 1,2 kilograme cartofi (noi de preferinţă)
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Încingeţi cuptorul la 175 de grade.
  2. Curăţaţi bucăţile de carne şi ştergeţi-le bine de apă cu un prosop.
  3. Săraţi şi piperaţi carnea.
  4. Decojiţi usturoiul şi tăiaţi-l în rondele groase.
  5. Încingeţi uleiul într-o tigaie.
  6. Rumeniţi pulpiţele de miel pe toate părţile (cam 2 minute pe fiecare parte).
    Prăjitul fripturii înainte de introducerea sa la cuptor nu este specific grecesc ci un façon (fel) francez, foarte potrivit pentru a da culoare oricărei fripturi (bucătarii îi spun faţă).
  7. Adăugaţi rondele de usturoi în tigaie şi lăsaţi-le să se rumenească 1 minut.
  8. Transferaţi bucăţile de carne cu întreg conţinutul din tigaie în tavă.
  9. Adăugaţi oregano peste carne, zeama lămâilor şi o jumătate de pahar de apă.
  10. Acoperiţi tava cu o folie şi introduceţi tava la cuptor pentru 1 oră.
  11. Curăţaţi cartofii sau spălaţi-i doar dacă sunt noi. Dacă sunt prea mari, tăiaţi-i în 2 sau în patru, dacă sunt mici, lăsaţi-i întregi.
  12. După ce a stat la cuptor 1 oră, scoateţi tava din cuptor şi adăugaţi cartofii.
  13. Acoperiţi tava şi introduceţi-o  la cuptor pentru alte 40 de minute.

Friptura de miel înăbuşită cu oregano şi lămâie se serveşte fierbinte cu cartofi şi salată.

Ți-a plăcut? Dă mai departe!Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on StumbleUpon

Comenteaza folosind profilul tau de facebook!

5 Răspunsuri la “Friptură de miel cu lămâie şi oregano”

  1. Jacob

    Hallo ,

    Mincare minunatä.Am mincato prima datä in Corsica acum 25 de Ani. Super.
    Prin Simplitatea si in acelasi Timp Bunätatea ei merge si ca o Mincare festivä….

    Reply
  2. naty

    super apetisant succes in continuare la concurs ai de la mine un vot…la mai multe…daca vrei treci si pe la mine cu un vot…retete cu nume luminita20_2006

    Reply
  3. naty

    se vede ca a inscris cineva reteta de pe acest site se desfasoara pe bucataras.ro

    Reply
  4. cevabun

    a, am inteles. se prea poate. noi nu participam la concursuri. oricum, multa bafta tie!

    Reply

Lasă un comentariu