Frigăruile excelează în simplitate şi diversitate, în formă şi gust, bucură ochiul şi îndestulează trupul.  Mâncare de vară prin excelenţă, frigăruile se pretează la a fi pregătite din timp şi aruncate pe grătar în ultima clipă.

Frigăruile preparate din carnea pieptului de pui au avantajul de a fi uşoare şi iubite de copii şi dezavantajul de a fi mai fade şi mai uscate decât alte tipuri de carne. O marinată simplă, însă, va frăgezi şi va aroma pieptul de pui pregătindu-l pentru etapa finală a procesului de preparare.

Porţii: 2

Timp de preparare: 40 de minute (plus două ore pentru marinare şi 30 de minute pentru frigere)

Ingrediente:

  • 450 grame de piept de pui fără piele şi os
  • 2 ardei graşi
  • 2 cepe medii
  • 1 crenguţă de cimbru (sau 2 linguriţe de cimbru uscat)
  • 2 căţei de usturoi
  • 6 linguri de ulei de măsline
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • sare şi piper

Preparare:

  1. Pieptul de pui se spală şi se taie cuburi. Ceapa se curăţă şi se taie mare (dacă este mică o puteţi tăia în patru, pe lungime). Ardeii se curăţă şi se taie în pătrăţele mari cu latura de 3 cm.
  2. Faceţi o marinată din uleiul de măsline, zeama de lămâie, cimbrul tocat mare, usturoiul zdrobit, sare şi piper.
  3. Amestecaţi carnea de pui cu marinata şi introduceţi-o la frigider, într-o pungă sau vas acoperit, pentru minim 2 ore.
    [note]Dacă intenţionaţi să folosiţi ţepuşe din lemn pentru frigărui, va trebui să le ţineţi în apă minim 30 de minute pentru a nu se aprinde pe grătar. Acum e momentul să o faceţi.[/note]
    [note]Scoateţi puiul de la rece cu câteva minute înainte de a pune frigăruile pe grătar (dacă folosiţi un grătar cu cărbune, scoateţi-l când daţi foc cărbunelui).[/note]
  4. Intercalaţi pe 4 ţepuşe speciale pentru frigărui carnea, ardeiul şi ceapa. Proporţionaţi în aşa fel încât să începeţi şi să terminaţi cu o legumă. Stabiliţi dumneavoastră care, în funcţie de preferinţe şi de numărul de bucăţi.
  5. Stropiţi frigăruile cu marinata şi rumeniţi-le pe grătar, la foc mediu, aproximativ 30 de minute.[tip]Dacă folosiţi ardei roşii recomandabil ar fi ca ceapa să fie albă, iar dacă folosiţi ardei verzi sau galbeni ca ceapa să fie roşie.[/tip]
print

2 Comentarii

  1. Felicitari Ciocu pentru site ai ramas tot un gurmand care ii place sa gateasca. Cind un loc unic sa poti minca ceva unic ca la bistro ARLES.

Comments are closed.