Copiilor le plac culorile. Așa că luați de fiecare dată în calcul acest aspect când gătiți pentru ei, fiindcă cei mici mănâncă, în primul rând, din ochi. De cele mai multe ori e suficient să știți să le prezentați mâncarea în culorile potrivite.

Mai jos găsiți un exemplu de desert sănătos, ultra rapid și super gustos, care va face avea cu siguranță succes la o petrecere cu mulți copii sau pur și simplu la o masă la care se nimeresc doi-trei copii. Nu uitați să cumpărați pahare de plastic transparente.

Vezi aici și rețeta de Înghețată rapidă din iaurt și fructe. 

Reţetă: Desert cu iaurt de fructe

Desert cu iaurt

Ingrediente:

  • 1 kg iaurt cu piersici (de preferat, făcut în casă)
  • 1 kg iaurt cu căpșuni (de preferat, făcut în casă)
  • 250 gr biscuiți digestivi
  • 1 borcan compot de piersici (820 gr)
  • 60 gr gelatină

Preparare:

  1. Puneți la înmuiat câte 30 de grame de gelatină în câte 6 linguri de compot, în două vase diferite. Lăsați-o să se înmoaie timp de 10-15 minute.
  2. Tocați biscuiții. Pasați fructele din compot până obțineți un piure.
  3. Amestecați gelatina cu iaurtul cu fructe, câte o parte a gelatinei înmuiată în compot cu câte un tip iaurt.
  4. Turnați iaurtul și piureul de fructe în straturi în paharele de plastic – vezi foto.
  5. Garnisiți cu câte o lingură de biscuiți tocați la suprafață.
  6. Desertul astfel obținut se introduce la frigider pentru minim 2 ore până când se leagă gelatina.
  7. Desertul cu iaurt de fructe se servește rece, ca atare sau cu o lingură de frișcă.

Timp de pregătire: 30 minute

Porții: 12

[tip]Acest desert se poate face și cu alte tipuri de iaurturi cu fructe atâta timp cât realizați un minim contrast între culori. Este de preferat să folosiți iaurt gras de minim 7% grăsime pe care să îl amestecați în blender cu fructele și cu o lingură de zahăr brut.[/tip]

print

1 comentariu

Comments are closed.