Chec cu banane
Porții: 6-8
Timp de preparare: 50 de minute
Ingrediente:
500 g miez de banane bine coapte
120 g unt
85 g zahăr tos
85 g zahăr brun
2 ouă
1 linguri de dulche de leche sau de lapte condensat
220 g făină albă
1/2 plic de praf de copt (5 grame)
65 g miez de nucă (opțional)
70 g fulgi de ciocolată (opțional)
Preparare:
Încălziți cuptorul la 180 grade Celsius.
Pregătiți ingredientele: bateți ouăle într-o ceașcă; amestecați făina cu praful de copt într-un vas, pasați cu furculița miezul de banană.
În vasul de mixer, puneți untul, apoi zahărul tos și cel brun. Mixați încet câteva minute până se topește zahărul. Încorporați ouăle bătute, puțin câte puțin, amestecând continuu cu mixerul. Adăugați bananele și dulche de leche. Continuați să amestecați.
Încorporați făina tot puțin câte puțin, apoi fulgii de ciocolată și miezul de nucă tocat mare.
Pregătiți o tavă de chec unsă cu puțin unt sau ulei și pudrată cu făină. Turnați aluatul în tavă și nivelați-l cu ajutorul unei linguri.
Coaceți checul 55-60 de minute. După 50 de minute, verificați dacă este făcut cu o scobitoare. Dacă scobitoarea iese uscată, checul este gata.
Scoateți checul din cuptor și lăsați-l la răcit. Feliați-l și serviți-l cu frișcă sau cu sirop de ciocolată.

Una dintre cele mai cunoscute prăjituri de casă din Statele Unite, banana bread este un tip de chec căruia bananele îi dau gustul și consistența specifice. Devenit popular în anii 30 când a fost promovat pe ambalajele prafului de copt, acest desert simplu este acum prezent în întreaga lume. O versiune similară există în Vietnam – Bánh chuối (în traducere, prăjitură cu banane) – aceasta având, însă, lapte de cocos în compoziție.

Porții: 6-8

Timp de preparare: 50 de minute

banana_bread

Ingrediente:

 • 500 g miez de banane bine coapte
 • 120 g unt
 • 85 g zahăr tos
 • 85 g zahăr brun
 • 2 ouă
 • 2 linguri de dulce de leche sau de lapte condensat
 • 220 g făină albă
 • 1/2 plic de praf de copt (5 grame)
 • 65 g miez de nucă (opțional)
 • 70 g fulgi de ciocolată (opțional)

Preparare:

 1. Încălziți cuptorul la 180 ° Celsius.
 2. Pregătiți ingredientele: bateți ouăle într-o ceașcă; amestecați făina cu praful de copt într-un vas, pasați cu furculița miezul de banană.
 3. În vasul de mixer, puneți untul, apoi zahărul tos și cel brun. Mixați încet câteva minute până se topește zahărul. Încorporați ouăle bătute, puțin câte puțin, amestecând continuu cu mixerul. Adăugați bananele și dulce de leche. Continuați să amestecați.
 4. Încorporați făina tot puțin câte puțin, apoi fulgii de ciocolată și miezul de nucă tocat mare.
 5. Pregătiți o tavă de chec unsă cu puțin unt sau ulei și pudrată cu făină. Turnați aluatul în tavă și nivelați-l cu ajutorul unei linguri.
 6. Coaceți checul 55-60 de minute. După 50 de minute, verificați dacă este făcut cu o scobitoare. Dacă scobitoarea iese uscată, checul este gata.

Scoateți checul din cuptor și lăsați-l la răcit. Feliați-l și serviți-l cu frișcă sau cu sirop de ciocolată.

___________________________

print

3 Comentarii

 1. Am incercat azi reteta…proasta idee…mai bine faceam un chec clasic, nu chletuiam atatia bani, nu pierdeam atata timp…si cu siguranta….obtineam ceva mai mult ca si cantitate si mai bun!!!! Nu recomand.

   • Mie mi se pare extraordinar de buna banana bread si o fac de regula de sarbatori, caci nu am timp sa fac ceva mai sofisticat dar foarte bun totodata .. plus ca iti imbie casa de mirosuri de-ti ploua in gura 😛 …se face fooarte rapid si nu este costisitoare deloc .. daca te-arunci la un pandispan .. sigur sari de pretul unei babane bread 🙂

Comments are closed.