Un sos rafinat pentru un pește pe măsură. Un pește fin pentru o masă elegantă. Bibanul de mare, un răpitor prin excelență, cade ușor pradă aromelor dulci-astringente de șampanie și muștar.

Porții: 4

Timp de preparare: 40 minute

Biban de mare în sos de șampanie și muștar Ingrediente:

  • 4 bibani de mare eviscerați (a câte 250-300 g bucata)
  • 1 ceapă medie
  • 200 ml șampanie (vin spumant)
  • 140 g unt
  • sare și piper
    pentru sos:
  • 1 lingură rasă de muștar de Dijon
  • 1 lingură de muștar cu boabe întregi
  • 1 lingură de zeamă de lămâine
  • 1 lingură rasă de făină

Preparare:

  1. Spălați peștii eviscerați și curățați de solzi. Zvântați-i cu un prosop de hârtie.
  2. Încălziți cuptorul la 180 grade (foc mediu).
  3. Ungeți cu unt o tavă întinsă în care să încapă toți cei 4 pești.
  4. Presărați ceapa tăiată peștișori și așezați peștii peste ceapă.
  5. Turnați șampania în tavă și puneți bucăți de unt peste pește (folosiți doar jumătate din cantitate). Presărați puțină sare și piper.
  6. Acoperiți tava cu folie de aluminiu și băgați totul la cuptor pentru 20 minute.
  7. Scoateți tava din cuptor. Scoateți peștii pe un platou pe care îl țineți la cald și strecurați zeama din tavă.
  8. Separat, topiți untul rămas într-o crăticioară. Rumeniți făina. Stingeți cu zeama (aproximativ 200 ml) de la pește. Adăugați muștarurile și zeama de lămâie. Asezonați cu sare și piper. Amestestecați la foc mic, până se leagă.

Bibanul de mare se servește cald, stropit din belșug cu sos de șampanie și mustar.

Sugestie de garnituri: paste, cartofi nature, legume sau orez.

print