Pulpe inferioare de curcan, umplute cu felii de ananas şi tulpini de ţelină şi condimentate cu sos de piper negru – un festin culinar.

Aromele tari, picante, ale sosului de piper negru, combinate cu parfumul ţelinei şi dulceaţa aromată a ananasului, pun cum nu se poate mai bine în valoare carnea de curcan, generoasă, consistentă, dar mai fadă decât a altor păsări.

Porții: 2

Timp de preparare: 1 oră jumătate + 1 oră pentru marinare

Curcan cu țelină și ananas, în sos de piper negru

Ingrediente:

  • 2 pulpe inferioare de curcan (aproximativ 450 g bucata cu tot cu os)
  • 3 linguri de sos de piper negru
  • o jumătate de ananas
  • o cană supă de pui
  • 1 lămâie verde (limetă)
  • 4 frunze de țelină cu tot cu tulpină
  • 400 g mazăre congelată
  • sare

Preparare:

  1. Dezosați pulpele de curcan. Secționați pulpa pe lungime, în partea cea mai apropiată de os. Tăiați de jur împrejur, până la os, deasupra încheieturii. Îndepărtați carnea de pe os cu ajutorul unui cuțit pentru dezosat (cu lamă scurtă și îngustă). După ce ați scos osul, îndepărtați cartilagiile.
    Pulpele de curcan au multe cartilagii, unele foarte tari. Secționați carnea pe lungime și scoateți-le.
  2. Bateți carnea cu ciocanul de șnițele pe partea interioară, fără piele  – acoperiți-o cu folie alimentară ca să nu stropiți.
  3. Așezați pulpele cu pielea în jos, pe un fund de lemn. Ungeți fiecare pulpă cu câte o lingură cu sos de piper negru. Peste sos, puneți ananas tăiat julienne, din loc în loc. Între bucățile de ananas intercalați țelina.
    Sosul de piper negru conține sare. Nu sărați carnea și nu adăugați alte condimente.
  4. Rulați pulpa astfel încât să aveți la interior ananasul și țelina, iar la exterior pielea.
  5. Prindeți pulpa rulată cu ace de friptură sau scobitori, pentru a nu se desface la gătit.
  6. Așezați rulourile într-o tavă termo-rezistentă, unsă cu ulei.
  7. Amestecați lingura rămasă de sos de piper negru cu sucul de la o limetă și cu ananasul rămas, pasat bine. Ungeți rulourile cu sosul obținut, folosind o pensulă.
  8. Turnați în tavă cana de supă de pui, călduță. Dați tava la cuptor, la foc mic, 50 de minute.
  9. Când curcanul este aproape gata, fierbeți mazărea în apă cu sare sau la aburi.
  10. Scoateţi acele / scobitorile înainte de servire.

Pulpele de curcan cu țelină, ananas și sos de piper negru se servesc calde, alături de mazăre sau alte garnituri pe bază de legume, stropite cu sosul din tavă.

printează

Adaugă un comentariu: