O porție de creveți mari, suculenți, perpeliți pe grătarul încins. Poate fi o masă în sine, cu calorii puține (deși colesterol cam mult). Și, vestea bună, este că se pot prepara în casă, pe un grill electric, în doar 10 minute.

Porții: 4

Timp de preparare: 10 minute (+ 2 ore pentru marinare)

creveti-la-gratar Ingrediente:

  • 1 kg creveti tiger prefierți
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 4 căței de usturoi
  • 1 lingură sos de soia
  • 1 lămâie
  • sare și piper

Preparare:

  1. Pregătiți marinata: amestecați uleiul de măsline cu zeama de lămâie, usturoiul tocat mărunt și sosul de soia. Adăugați piper și sare (atenție la sosul de soia care este sărat).
  2. Turnați marinata peste creveți (creveții să fie cu tot cu capete și cu crustă) într-un bol. Acoperiți bolul și puneți-l la rece pentru 2 ore.
  3. Încingeți grătarul bine. Dacă folosiți grătar electric, ungeți-l cu puțin ulei. Puneți creveții, unul lângă altul, bine scurși de marinată.
  4. Creveții se prăjesc maxim 5 minute pe fiecare parte.

Creveții se servesc calzi, alături de salate sau alte fructe de mare la grătar.
[tip] Prăjiți cu tot cu cap și crustă, creveții își păstrează sucurile și sunt foarte buni la gust. Se curăță când se consumă. Pregătiți șervețele parfumate sau boluri cu apă și lămâie pentru a vă clăti. [/tip]

[tip] Puteți pregăti creveți la grătar fără a-i marina în prealabil. Stropiți-i doar cu puțină zeamă de lămâie și presărați sare și piper înainte de a-i pune pe grătar. În acest caz, durează doar 10 minute să îi preparați. Puteți să îi serviți cu sosuri lângă. [/tip]

print