Spumirea

Ți-a plăcut? Dă mai departe!Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on StumbleUpon

spumireSpumirea reprezintă procedeul de îndepărtare a spumei pe care o formează carnea în timpul fierberii. Sângele din carne se coagulează şi  se ridică la suprafaţă lichidului în care fierbe, sub forma unei spume de culoare închisă. Spuma se îndepărtează cu ajutorul unei spumiere sau cu o  lingură. Scopul îndepărtării spumei este prevenirea tulburării insestetice a supei. Cărnurile se fierb în apă rece, la foc mic, iar spuma pe care o formează carnea se colectează treptat, de mai multe ori. După ce sângele a ieşit din carne se adaugă puţină apă rece în lichidul fierbinte.

Ți-a plăcut? Dă mai departe!Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on StumbleUpon

Din aceeaşi oală

Publicat în:

Comenteaza folosind profilul tau de facebook!

Leave a Reply