O reţetă simplă şi rapidă de somon, fiert înăbuşit cu arome puternice, picante. Ideal pentru o cină uşoară, mai ales pentru persoanele cu un nivel al colesterolului ridicat.
Reţetă: Somon picant înăbuşit
Ingrediente:
- 4 fileuri de somon fără piele ( a câte 100-120 grame fiecare)
 - 1 lingură sos Tabasco
 - 1 linguriţă pastă de wasabi
 - 1/2 lămâie
 - 2 linguri ulei de măsline
 - sare
 - piper
 
Preparare:
- Extrageţi sucul de lămâie.
 - Asezonaţi bucăţile de peşte cu sare şi piper.
 - Puneţi fileurile de somon într-o tigaie sau cratiţă cu capac.
 - Adăugaţi o cană de apă, uleiul de măsline, zeama de lămâie, sosul de Tabasco şi pasta de wasabi.
 - Fierbeţi acoperit, la foc mic, 10-12 minute.
 - Scoateţi peştele şi serviţi-l ca atare, cu salate sau garnituri de legume.
 
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gătire: 15 minute
Porţii: 4
			


