|
Origine: |
Specific bazinului mediteranean, oregano este o mirodenie care iubeşte soarele şi îşi intensifică aroma sub acţiunea lui. Poate fi cultivat, în grădină sau ghiveci, în toate zonele temperate. |
Prezentare: |
Arbust ierbos, cu multe frunze, creşte până la 60 de centimetri înălţime. Are multe frunze oval acuţite de 12-25 milimetri. |
Aromă: |
Gustul de oregano este înţepător, uşor dulce şi plăcut proaspăt. Are un miros intens. |
Utilizare: |
Condiment clasic al sosurilor de paste şi pizza, deci foarte utilizat în bucătăria italiană, oregano este totodată o prezenţă plăcut obsedantă a bucătăriei greceşti unde îl întâlnim de la salata grecească la preparate din peşte.Bucătăria franceză, în special cea provensală, îl foloseşte în amestecu-i tipic de ierburi.
Oregano se asociază bine cu mâncărurile de legume pregătite din dovlecei, zucchini, ardei graşi şi cartofi, dar şi cu fripturile de porc, vită şi miel. |
Preparare: |
Iubitor al altor ierburi, cum sunt rozmarinul, cimbrul şi busuiocul, oregano este un condiment aromatic care se adaugă la sfârşitul preparării mâncării pentru a-şi degaja pe deplin aroma.Se foloseşte proaspăt (în special în salate şi cărnuri uşoare) sau uscat.
În Mexic se foloseşte în amestec cu chilli pentru asezonarea cunoscutului chili con carne. |
[…] Oregano […]
Comments are closed.