oregano
Origine: Specific bazinului mediteranean, oregano  este o mirodenie care iubeşte soarele şi îşi intensifică aroma sub acţiunea lui. Poate fi cultivat, în grădină sau ghiveci, în toate zonele temperate.
Prezentare: Arbust ierbos, cu multe frunze, creşte până la 60 de centimetri înălţime. Are multe frunze oval acuţite de 12-25 milimetri.
Aromă: Gustul de oregano este înţepător, uşor dulce şi plăcut proaspăt. Are un miros intens.
Utilizare: Condiment clasic al sosurilor de paste şi pizza, deci foarte utilizat în bucătăria italiană,  oregano este totodată o prezenţă plăcut obsedantă a bucătăriei greceşti unde îl întâlnim de la salata grecească la preparate din peşte.Bucătăria franceză, în special cea provensală, îl foloseşte în amestecu-i tipic de ierburi.

Oregano se asociază bine cu mâncărurile de legume pregătite din dovlecei, zucchini, ardei graşi şi cartofi, dar şi cu fripturile de porc, vită şi miel.

Preparare: Iubitor al altor ierburi, cum sunt rozmarinul, cimbrul şi busuiocul, oregano este un condiment aromatic care se adaugă la sfârşitul preparării mâncării pentru a-şi degaja pe deplin aroma.Se foloseşte proaspăt (în special în salate şi cărnuri uşoare) sau uscat.

În Mexic se foloseşte în amestec cu chilli pentru asezonarea cunoscutului chili con carne.

printează
loading...

1 comentariu

Adaugă un comentariu: