O garnitură de provenienţă americană, diferită de tot ceea ce ştim noi, semn că America şi-a trimis către noi porumbul dar nu şi toate secretele lui. Potrivită pentru preparatele uşoare, de pui sau vită, această  granitură combină două forme ale aceluiaşi ingredient – porumbul – pentru un rezultant spectaculos.

 

Reţetă: Chiftele din porumb dulce

chiftelute_porumb

Ingrediente:

  • 300 grame boabe porumb din conservă
  • 2 ouă mari
  • 2 linguri de lapte
  • 1 linguriţă praf de curry
  • 60 grame de unt
  • 60 grame făină
  • 1 lingură suc de lămâie
  • 1 linguriţă de zahăr
  • 1 lingură de pătrunjel tocat
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prăjit

Preparare:

  1. Pasaţi sau tocaţi jumătate din cantitatea de porumb (150 de grame) cu gălbenuşurile ouălor (păstraţi albuşul), cele 2 linguri de lapte, praful de curry şi untul.
  2. Bateţi albuşurile cu sucul de lămâie şi o linguriţă de zahăr.
  3. Amestecaţi bine cu pasta obţinută mai sus şi pătrunjelul tocat.
  4. Încingeţi uleiul în tigaie şi aşeazaţi câte o lingură de aluat care se rumeneşte pe ambele părţi la foc mijlociu.
  5. Se servesc calde sau reci, alături de pui, peşte sau vită sau ca tare, cu smântână.

[tip]Puteţi folosi chifteluţele ca atare pentru realizarea unei salate împreună cu roşii, salată şi ceapă roşie, stropite toate cu ulei balsamic, ulei de măsline, sare, piper şi 1 frunzuliţă de oregano proaspăt.[/tip]

Timp de pregătire: 15 minute

Timp de gătire: 20 minute

Porţii: 2

print
SHARE
Articole anterioareSos pesto
Următoarele articoleOregano

2 Comentarii

Adaugă un comentariu: