O garnitură de provenienţă americană, diferită de tot ceea ce ştim noi, semn că America şi-a trimis către noi porumbul dar nu şi toate secretele lui. Potrivită pentru preparatele uşoare, de pui sau vită, această  granitură combină două forme ale aceluiaşi ingredient – porumbul – pentru un rezultant spectaculos.

 

Reţetă: Chiftele din porumb dulce

chiftelute_porumb

Ingrediente:

  • 300 grame boabe porumb din conservă
  • 2 ouă mari
  • 2 linguri de lapte
  • 1 linguriţă praf de curry
  • 60 grame de unt
  • 60 grame făină
  • 1 lingură suc de lămâie
  • 1 linguriţă de zahăr
  • 1 lingură de pătrunjel tocat
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prăjit

Preparare:

  1. Pasaţi sau tocaţi jumătate din cantitatea de porumb (150 de grame) cu gălbenuşurile ouălor (păstraţi albuşul), cele 2 linguri de lapte, praful de curry şi untul.
  2. Bateţi albuşurile cu sucul de lămâie şi o linguriţă de zahăr.
  3. Amestecaţi bine cu pasta obţinută mai sus şi pătrunjelul tocat.
  4. Încingeţi uleiul în tigaie şi aşeazaţi câte o lingură de aluat care se rumeneşte pe ambele părţi la foc mijlociu.
  5. Se servesc calde sau reci, alături de pui, peşte sau vită sau ca tare, cu smântână.
Puteţi folosi chifteluţele ca atare pentru realizarea unei salate împreună cu roşii, salată şi ceapă roşie, stropite toate cu ulei balsamic, ulei de măsline, sare, piper şi 1 frunzuliţă de oregano proaspăt.

Timp de pregătire: 15 minute

Timp de gătire: 20 minute

Porţii: 2

SHARE
Articole anterioareSos pesto
Următoarele articoleOregano

2 Comentarii

Adaugă un comentariu: