Pentru iubitorii de pește, există viață și dincolo de clasicul pește prăjit în tigaie sau fript de grătar. File-urile de pește preparate la cuptor cu legume sunt din ce în ce mai căutate. Se pregătesc cât ai zice pește ;-).

Porții: 2

Timp de preparare: 30 minute

File de halibut cu spanac Ingrediente:

Preparare:

  1. Preparați spanacul. Într-o tigaie adâncă, puneți uleiul la încins. Adăugați cățeii de usturoi întregi și sotați-i până își eliberează aroma. Scoateți-i cu o spatulă și aruncați-i.
  2. Preîncălziți cuptorul la 160 grade.
  3. Adăugați spanacul congelat. Lăsați-l să se înmoaie și amestecați, din când în când. Lăsați spanacul să dea în clocot până începe să scadă zeama.
  4. Adăugați smântâna dulce amestecată cu lingura de făină.
  5. După ce zeama a scăzut și spanacul are consistență de piure, adăugați parmezanul ras și amestecați până se topește. Adăugați nucșoara și potriviți de sare și piper. Trageți tigaia de pe foc.
  6. Separat, ungeți cu unt un vas termorezistent (vezi foto).
    Mărimea vasului trebuie să corespundă cu cantitea ce va fi pregătatită. Alegeți un vas care are baza egală cu un file de pește.
  7. Așezați primul file de pește. Presărați jumătate din mixul de condimente. Potriviți de sare.
  8. În spanacul ușor răcit adăugați un ou crud și amestecați bine. Acesta va ajuta spanacul să prindă consistență la cuptor.
  9. Turnați spanacul peste file în vasul termo-rezistent.
  10. Adăugați cel de-al doilea file deasupra.
  11. Presarați restul de condimente și sare.
  12. Puneți deasupra mozzarella felii.
  13. Dați vasul la cuptor pentru 15 minute.

Acest fel de mâncare se servește cald.

Halibutul are o aromă puternică de pește. Pentru cei care preferă un pește mai puțin puternic, aceste se poate înlocui cu cod sau pangasius.

2 Comentarii

  1. Ar fi mai bine sa invatati limba romana si engleza mai temeinic; atunci veti afla ca in limba romana nu exista cuvantul “halibut” deoarece aceasta este denumirea din limba engleza a pestelui car in limba romana se numeste “COD”.

Adaugă un comentariu: