Probabil pentru mulţi dintre cei care au copilărit la oraş – cu cheia legată cu elastic de gât – plecaţi vara în vacanţă la ţară, cele mai pregnante senzaţii ale satului nu erau date de nici una dintre romanticele ilustrări ale poeţilor sămănătorişti, ci de prozaicul miros – s-avem pardon – de balegă de vacă. Semn bun. Pentru că unde este o vacă este şi lapte de vacă.

milk_img1 Am descoperit cu plăcere, la doi paşi de Bucureşti, un loc care îmbină armonios avantajele tehnicii moderne cu binefacerile tradiţionale ale laptelui de vacă: un automat cu lapte adevărat, muls cu câteva ore în urmă.

Într-o lume a alimentelor procesate, conservate şi  aditivate, iniţiativa celor de la Agricola Pantelimon reprezintă un refugiu – din păcate rar –  în care se mai poate gusta din plăcerile simple ale vieţii.

Inedita lăptărie automatizată funcţionează zilnic(luni-duminică) , între orele 7.00 şi 21.00, în curtea fermei Angroindustriala  Pantelimon, de la capătul liniei de autobuz 547. De aici puteţi cumpăra lapte (la 3 lei litrul) direct în recipientele dumneavoastră sau în PET-urile cumpărate (1 lei bucata) de la faţa locului. Aparatul funcţionează cu fise de 50 de bani, bancnote de 1, 5 sau 10 lei. Nu dă rest, dar dă cât face. Adică toarnă atâta lapte cât îl plăteşti, nu neapărat un litru întreg. În plus, clienţii fideli primesc (10 lei garanţie) o cheie pe care se încarcă un anumit credit de care vă puteţi cumpăra ulterior lapte.

P.S.: În curând vom simţi şi mirosul de balega al satelor copilăriei noastre. Pentru că la aceeaşi locaţie se va deschide Ferma Animalelor, locul unde copii pot intra direct în lumea animalelor domestice.

detalii despre cum puteţi ajunge: harta detaliată

mai multe informaţii de la Ferma de lapte

[tip]Laptele cumpărat de la automat rezistă 2 zile (nefiert) sau 4-5 (fiert).Fiind un lapte gras şi natural vă puteţi prepara singuri iaurt sau brânză de vaci.[/tip]

[tip]Principalul avantaj al acestui lapte faţă de cel cumpărat direct din piaţă îl reprezintă controlul igienic şi sanitar al laptelui. Cel mai mare risc al laptelui de vacă netestat îl reprezintă – dincolo de orice posibilă boală – posibilitatea existenței antibioticelor în lapte.[/tip]

print
SHARE
Articole anterioareCoq au vin
Următoarele articoleBlini cu smântână și caviar