Prea puţin folosit la noi, dar deja prezent în majoritatea supermarketurilor, feniculul este perfect pentru garnituri sau gustări deosebite. Reţeta de mai jos, simplă dar săţioasă, scoate în evidenţă aroma proaspătă, ce aduce a anason, a feniculului.

Porții: 3

Timp de preparare: 50 de minute

Ingrediente:

  • 3 bulbi de fenicul
  • 10 linguri de parmezan ras
  • 100 grame unt
  • sare şi piper

Preparare:

  1. Îndepărtaţi foile exterioare ale feniculului şi tăiaţi-l în 2 pe lungime.
  2. Tăiaţi frunzuliţele verzi şi tocaţi-le fin.
  3. Încingeţi cuptorul la 170 de grade (foc mediu).
  4. Topiţi untul într-o crăticioară.
  5. Puneţi jumătăţile de fenicul într-o tavă sau vas termorezistent cu miezul în sus.
  6. Stropiţi fenicului cu jumătate din cantitatea de unt topit.
  7. Asezonaţi cu sare şi piper. Nu exageraţi cu sarea; nu uitaţi că şi parmezanul este sărat.
  8. Băgaţi tava la cuptor pentru 20 de minute.
  9. Scoateţi tava şi stropiţi feniculul cu restul de unt. Presăraţi parmezanul în cantităţi egale pe fiecare bucată de fenicul.
  10. Reintroduceţi tava la cuptor pentru încă 20 de minute până când feniculul se rumeneşte la suprafaţă.
  11. Scoateţi tava din cuptor. Presăraţi cu frunzuliţele de fenicul tocate.

Feniculul gratinat se serveşte ca aperitiv sau garnitură, fierbinte sau la temperatura camerei.

[note] Pentru a obţine o gustare vegetariană (de post), înlocuiţi untul cu ulei de măsline şi parmezanul cu pesmet. [/note]

print

1 comentariu

Comments are closed.