Acest desert nu este altceva decât o felie de chec, însiropată şi învelită în ciocolată albă, tărcată pe alocuri de dungi fine de ciocolată neagră. Dovadă că se pot obţine rezultate spectaculoase pornind de la premise banale cu care să vă lăudaţi mai apoi.
Este un desert uşor de făcut şi rapid, numai bun pentru musafiri ce pică pe neaşteptate.

Pentru această reţetă puteţi folosi un chec cumpărat sau, mai bine, unul pe care l-aţi făcut chiar dumneavoastră.

Vezi aici rețeta video de chec simplu sau cu cacao. 

Reţetă: Chec glasat în ciocolată

chec-glasat-in-ciocolata

Ingrediente:

  • 4 felii groase chec simplu (de două degete grosime)
  • 250 ml smântână dulce
  • 200 grame de ciocolată albă
  • 50 grame de ciocolată neagră
  • 4 linguri de lichior Amaretto di Sarono (sau alt tip de lichior aromat)

Preparare:

  1. Topiţi ciocolata albă, ruptă bucăţi, în 200 de ml de smântână dulce într-un vas bain-marie sau la microunde.
  2. Topiţi ciocolata neagră în restul (50 ml) de smântănă dulce folosind aceeaşi metodă.
  3. Până se răcoreşte ciocolata aşezaţi cele patru felii de chec pe tot atâtea farfurii pentru servire şi stropiţi fiecare felie cu o lingură de lichior.
  4. Turnaţi ciocolata albă peste fiecare felie de chec. Trasaţi peste fondul alb linii fine de ciocolată neagră pe lăţime sau diagonală.

Timp de pregătire: 10 minute

Timp de gătire: 20 minute

Porții: 4

Acest desert se poate consuma cald sau rece (dacă ciocolata este suficient de legată) alături de fructe proaspete de sezon (căpşuni, zmeură, caise etc).

Pentru cele mai bune rezultate, folosiţi ciocolată brută, de menaj (se găseşte la supermarketuri). Pentru ciocolata neagră alegeţi varianta fără lapte, cu un conţinut ridicat de cacao (70-80%).

2 Comentarii

  1. Doamne,cand te gandesti ca pe mine m-a gasit sa tin regim tocmai acum…….
    Pozele astea sunt un supliciu

Adaugă un comentariu: