Un dressing dulce-acrișor, ce merge de minune cu salata verde și cu legume la grătar.
De inspirație franceză, acest sos de salate pune în valoare dulceața din miere și notele iuție ale muștarului de Dijon.

Porții: 150 ml

Timp de prepare: 10 minute

dressing-dijon-si-miere Ingrediente:

  • 50 ml miere de albine
  • 2 linguri de muștar de Dijon
  • 125 ml de oțet din vin alb
  • 1 lingură de zeamă de lămâie
  • 6 linguri de ulei de arahide (se poate înlocui cu ulei de nuci)

Preparare:

  1. Puneți într-un bol mierea, oțetul, zeama de lămâie și muștarul. Amestecați-le bine cu un tel.
  2. Încorporați uleiul, puțin câte puțin, amestecând continuu într-un singur sens, până obțineți un sos consistent și cremos.

Se păstrează în recipient închis, în cămară. Dacă îl țineți în frigider, încălziți-l înainte de servire într-un vas cu apă caldă pentru că mierea se întărește la rece.

print

1 comentariu

  1. Ma inclin , un dressing foarte bun mai ales pentru salatele cu piept de pui , gen : santa fe…. etc. .. insa se poate pune putin vin alb si atunci il putem numi honney mustard sauce …

Comments are closed.