Eşti una din acele persoane care au prin congelator resturi de îngheţată? Ştim că este greu de acceptat, dar sunt şi asemenea persoane :). Iată câteva idei de a folosi resturile de îngheţată pentru a pregăti un desert interesant şi de efect.

Cu ce se combină cel mai bine îngheţata?

Dacă ţi-au rămas câteva linguri din îngheţata de casă sau din cea pe care ai cumpărat-o din supermarket, o poţi folosi în diverse deserturi, unele mai simple, altele puţin mai complexe de preparat. Îngheţata oferă desertului un contrast interesant de temperatură, mai ales dacă o asociezi cu ceva cald, ca un brownie sau un chec.

Cea mai versatilă îngheţată este cea de vanilie care se combină excelent cu aproape orice de la fructe, pandişpanuri la cafea sau ciocolată. Îngheţatele de fructe roşii – căpşuni, fructe de pădure – merg bine cu ciocolată, iar îngheţatele de nuci şi alune merg bine cu cafea şi cu banane.

Straturi, straturi – îngheţata se mulează bine în prăjituri şi tarte cu straturi de pandişpan, între clătite sau între vafe, între biscuiţi sau chiar ca umplutură (vezi deserturile asiatice de îngheţată prăjită).

5 feluri diferite de a folosi resturile de îngheţată

  1. TOPPING

    Unul din cele mai uşoare feluri de a pune laolaltă o cupă cu un desert interesant este să pui peste îngheţata pe care o ai câteva topping-uri interesante. Poţi folosi mixuri de nuci şi alune, tocate mare. Pentru un plus de contrast poţi folosi şi alune sărate şi prăjite, dar şi mixuri exotice ca cele picante cu curry sau cu wasabi. La fel de bine poţi face un topping din fructe proaspete sau chiar congelate – afine, mure, zmeură şi o lingură de frişcă.Dacă ai la îndemână o tabletă de ciocolată, o poţi toca mare şi pune peste îngheţata de vanilie sau peste cea de fructe de pădure. Ciocolata albă merge tot cu îngheţata de fructe dar şi cu cea de cafea sau cu una citrică, uşor mai acrişoară.

    Când nu ai suficientă îngheţată pentru o porţie, poţi suplimenta cu câteva linguri de unt de arahide sau de alt tip de nuci. Amestecă uşor şi bagă 10 minute la congelator.

    Sosurile dulci de caramel, fructe sau ciocolată nu sunt cele mai sănătoase opţiuni când vine vorba de deserturi din cauza conţinutului mare de zahăr. Dar poţi folosi cantităţi decente adăugând o lingură peste un desert. Sunt excelente pentru decor. Dacă nu ai sos la îndemână, poţi dilua un gem de fructe cu puţină apă pentru a obţine un înlocuitor rapid.

  2. BANANE
    Banana split este un desert uşor de făcut şi la care poţi folosi resturile de îngheţată cu succes. Taie o banană pe lungime în jumătate şi pune peste îngheţata. Bananele se combină bine cu vanilia şi cu ciocolata. Merge şi ceva frişcă pe deasupra, dar şi nuci sau caramel.
    Nu ai banane? Nicio problemă. Le poţi înlocui cu alte fructe. Căpşunile sau fructele de pădure se pretează de asemenea la acest tip de desert. Sau poţi face o salată de fructe din ce ai în casă şi să adaugi îngheţata ca topping la sfârşit.
  3. BĂUTURI
    Câteva linguri de îngheţată sunt excelente când vrei să faci un smoothie de fructe. Înlocuieşte laptele cu îngheţata şi vei obţine un smoothie delicios. La fel de bine îţi poţi pregăti o cafea cu îngheţată sau chiar bături reci pe bază de ceaiuri.
  4. SANDVIŞURI DULCI

    Biscuiţi sau pandişpan – excelente ca bază pentru un sandviş cu îngheţată! Pentru şi mai multă savoare, încălzeşte uşor biscuiţii înainte. Nu trebuie să fie foarte calzi ca să topească îngheţata pe loc, ci suficient cât să îi dea desertului un plus de aromă. Poţi umple clătite cu îngheţată sau să faci o mică tartă din clătite americane între care pui ce îngheţată ai prin congelator. Decorează cu un sos de caramel, cu miere sau sirop de arţar şi ai un desert excelent. La fel poţi proceda cu o felie de  brownie, de tartă de mere sau alte tipuri de copturi.

  5. ROM

    Romul şi stafidele sunt o combinaţie clasică de îngheţată şi merg excelent cu cea de vanilie. Un desert pentru adulţi, numai bun de servit la o cină între prieteni. Dacă nu îţi place romul, poţi apela şi la alt tip de alcool iar dacă eşti mai curajos poţi flamba câteva fructe pe care să le serveşti alături de îngheţată.

print
SHARE
Articole anterioareLapte de migdale
Următoarele articoleCheesecake cu mascarpone