Un deliciu pentru cei mici, acești biscuiți cu nuci și vanilie sunt excelenți de făcut împreună cu copiii, mai ales partea de decor. Simplu de făcut, gustoși, și cu termen de garanție îndelungat, acești biscuiți sunt ideali și pentru petreceri și serbări.

Reţetă: Biscuiți cu nuci “Cap de Ren”

biscuiti-nuca

Ingrediente:

  • 50 grame miez de nucă
  • 100 grame zahăr brut
  • 100 grame unt
  • 1 ou
  • 250 grame făină (se poate folosi făină integrală)
  • 1 linguriță praf de copt (aprox. 5 grame)
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • pentru decor
  • bomboane de ciocolată de diverse culori
  • covrigei mici pentru coarne

Preparare:

  1. Tocați miezul de nucă mărunt.
  2. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.
  3. Amestecați toate ingredientele uscate într-un castron mare: făina, zahărul, praful de copt, miezul de nucă.
  4. Adăugați oul, untul la temperatura camerei și esența de vanilie.
  5. Frământați bine până se omogenizează toate ingredientele.
  6. Formați 12 bile de aluat (puteți face până la 20 mai mici).
  7. Aplatizați cu mâna fiecare bilă pentru a obține un disc.
  8. Decorați cu covrigei pentru coarne, bomboane pentru ochi și nas.
  9. Puneți biscuiții într-o tavă pe hârtie de copt și băgați tava la cuptor 15 minute. Biscuiții trebuie să prindă culoare aurie.
  10. Scoateți biscuiții pe o tavă cu grătar pentru a se răci bine.

Timp de pregătire: 15 minute

Timp de gătire: 15 minute

Porții: 12 biscuiți mari

printează

1 comentariu

Adaugă un comentariu: