În data de 26 octombrie 2011, începând cu orele 20:00, Tonka Soul Café va fi gazda unei noi ediţii a BARMANIADEI, cea mai complexă competiţie de Bartending din România. În cadrul Etapei de Mixologie, 30 dintre cei mai talentaţi bartenderi se vor întrece în a crea şi servi cel mai bun cocktail.

Această ediţie se va bucura de prezenţa unui invitat special, Sir Angus Winchester, barman al Casei Regale şi un nume recunoscut în industria bartendingului, în calitate de preşedinte al juriului.

Etapa de Mixologie reprezintă o provocare pentru barmanii români de a-şi folosi la maxim aptitudinile şi imaginaţia în a crea reţete inovative şi, în acelaşi timp, o oportunitate de a învăţa din sfaturile profesioniştilor chemaţi să jurizeze competiţia. Un aspect important îl reprezintă atitudinea de profesionist din spatele barului precum şi tehnica de preparare a cocktailurilor.

Probe şi Jurizare:

Competiţia se va desfăşura în 2 etape: calificările şi finala, unde se vor întrece 8 dintre cei mai buni mixologi. În calificări, concurenţii vor avea de pregătit un cocktail Martini şi un Long Drink, reţetă proprie, iar în finală vor încerca să impresioneze juriul cu o reţetă originală.

Dacă la partea tehnică a concursului vor fi apreciate aptitudinile de comunicare ale barmanului, atenţia la detalii şi tehnicile de lucru folosite, prezentarea generală, decorul şi timpul, la partea senzorială, juriul va puncta aroma, gustul, consistenţa, creativitatea şi calitatea cocktailurilor preparate.

Juriul:

Cocktailurile preparate vor fi apreciate de către juriu din punct de vedere tehnic şi degustativ.

Membrii juriului vor fi:

  • Sir Angus Winchester, Preşedinte al juriului şi barman al  Casei Regale din Anglia;
  • Bogdan Nicolae, Preşedinte al Asociaţiei Barmanilor Profesionişti din România şi Manager Barmania;
  • Mihai Panfil, Manager Barmania;
  • Bogdan Gheorghiu, unul dintre cei mai buni manageri de bar din România;
  • Gache Costin, Vice-Preşedintele Asociaţiei Barmanilor Profesionişti din România;
  • Sergiu Biriş, Barmanul Anului 2010;
  • Mihai Tarcea, Manager de Bar
  • Liviu Croitoru, Barman profesionist, reprezentantul României la competiţia internaţională de flair de la Singapore.

Jurizare şi premii

Pentru etapa de Mixologie sunt înscrişi 30 candidaţi. Cei mai buni barmani mixologi din România vor fi recompensaţi cu următoarele premii: locul I – 400 €, locul II – 250 € şi locul III – 150 €.

Aceasta este a 4-a provocare dintr-o serie de 6 etape. Concurentul cu cele mai multe puncte acumulate de-a lungul tuturor probelor de concurs va fi desemnat “Barmanul Anului 2011 în România”, premiul acordat fiind de 1000 € şi o croazieră de 2 persoane oferită de Croaziere.net.

Cele 6 etape ale competiţie sunt:

Speed Service – finalizată în 26 Iulie

Bere –  finalizată în 30 August

Barista –  finalizată în 27 Septembrie

Mixologie – 26 Octombrie

Sommelier – 22 Noiembrie

Working Flair & Exhibition – 13 Decembrie

 

BARMANIADA este cea mai complexă competiţie anuală de bartending din România. Obiectivul ei este să dezvolte nivelul de profesionalism din spatele barului şi să creeze o comunitate de barmani care să interacţioneze şi să facă schimb de experienţă, punând din ce în ce mai mult accent pe evoluţie în meseria lor.

BARMANIADA se află la cea de-a patra ediţie. Deţinătorii titlului de Barmanul Anului sunt: Marjan Kukuneshoski (Make) în 2009 şi Sergiu Biriş în 2010.

print