Ceva Bun

Spaghetti cu somon afumat şi wasabi

O reţetă fusion simplă şi sofisticată. Clasicul somon în sos de smântână dulce cunoaşte o nouă dimensiune a gustului în compania wasabi-ului, puternic şi personal. Această rețetă de spaghetti cu somon afumat și wasabi este, cu siguranță, o rețetă de încercat, mai ales pentru iubitorii de paste.

 

Reţetă: Spaghetti cu somon afumat și wasabi

Ingrediente

  • 250 grame spaghetti
  • 160 grame somon afumat
  • 200 ml smântână dulce
  • 1 lingură de unt gras
  • 50 ml vin alb sec
  • 2-4 linguriţe wasabi
  • 2 linguri pătrunjel tocat
  • 2 linguri parmezan
  • sare
  • piper proaspăt măcinat

Preparare

  1. Fierbeţi pastele al dente. Păstraţi 4-5 linguri de apă în care au fiert.
  2. Tăiaţi somonul fâşii.
  3. Într-o tigaie, topiţi untul împreună cu smântâna dulce şi vinul.
  4. Adăugaţi 2 linguriţe de wasabi şi câteva linguri din apa în care au fiert pastele.
  5. Adăugaţi somonul şi mai daţi un clocot.
  6. Adăugaţi pastele şi pătrunjelul şi amestecaţi uşor.
  7. Montaţi pastele în farfurii.
  8. Presăraţi cu parmezan şi piper proaspăt măcinat.
  9. Pastele cu somon afumat şi wasabi se servesc fierbinţi, cu wasabi suplimentar pentru doritorii de senzaţii tari.

 

Timp de pregătire: 10 minute

Timp de gătire: 20 minute

Porții: 2

print