Ceva Bun

Shaorma libaneza de pui

Iubită sau blamată, apreciată dintr-un loc sau altul, shaorma şi-a găsit un loc bun în viaţa românului. Povestea ei e simplă, oricât de multe variante ar avea, şi nu există ţară în Orientul Mijlociu, nordul Africii sau Balcani, care să nu aibă propriul amestec de carne marinată şi friptă, legume şi sosuri care să o însoţească.

Mai jos găsiţi o reţetă simplu de făcut acasă, de inspiraţie libaneză.

Porţii: 2

Timp de preparare: 40 de minute (plus minim 2 ore pentru marinate)

Ingrediente:

Preparare:

  1. Tăiaţi pieptul de pui în fâşii.
  2. Curăţaţi şi tocaţi usturoiul.
  3. Amestecaţi iaurtul cu usturoiul, baharat-ul şi 1 linguriţă de sare.
  4. Amestecaţi carnea de pui cu marinata.
  5. Introduceţi la rece pentru minim 2 ore într-un vas acoperit sau într-o pungă pentru marinat. Cu cât mai multe ore cu atât mai bine.
  6. Scoateţi carnea din marinată, scurgeţi-o bine şi frigeţi-o pe grătar, plită sau chiar într-o tigaie.
  7. Tăiaţi roşiile rondele şi castraveţii felii.
  8. Tăiaţi ceapa roşie peştişori.
  9. Tocaţi salata din cuţit.
  10. Ungeţi fiecare lipie, încâlzită în prealabil câteva secunde pe plită sau grătar, cu hummus.
  11. Adăugaţi carnea, salata, roşiile şi castraveţii.
  12. Adăugaţi tahini şi, opţional, adăugaţi fulgi de chili.
  13. Rulaţi şi serviţi.

Shaorma de pui se serveşte ca atare.

[tip]Puteţi “sări” peste timpul dedicat marinării dacă folosiţi ingredientele din reţeta de mai sus şi metodele de preparare de aici.[/tip]

print