Ceva Bun

Salată de paste cu ton

O porţie de spaghetti absolut inedită, pregătită pentru vară. Mai apropiate de tradiţia culinară franceză decât de cea italiană, pastele cu ton şi vinegretă vă vor răcori zilele fierbinţi de vară.

Porţii: 2

Timp de preparare: 30 de minute

Ingrediente:

Preparare:

  1. Fierbeţi pastele (al dente) în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe pachet.
    [tip]Pastele colorate natural vor da o culoare deosebită salatei dumneavoastră.[/tip]
  2. Spălaţi pastele fierte cu apă rece şi amestecaţi-le cu o lingură de ulei pentru a le păstra nelipicioase.
  3. Scurgeţi tonul şi păstraţi apa.
  4. Amestecaţi muştarul cu zeama de lămâie şi încorporaţi peste uleiul de măsline (procedaţi la fel ca la maioneză). Încorporaţi la fel şi apa de pe ton.
  5. Asezonaţi sosul cu sare şi piper după gust.
  6. Tocaţi fin cozile de ceapă verde.
  7. Amestecaţi pastele cu sosul, tonul, castraveţii şi  gogoşarii.
  8. Decoraţi cu mărar tocat fin.
  9. Presăraţi cu piper proaspăt măcinat.

Pastele cu ton şi vinegretă se servesc reci sau la temperatura camerei.

[tip]Salata are un gust mai bun dacă stă 30 de minute la rece[/tip]

print