O porţie de spaghetti absolut inedită, pregătită pentru vară. Mai apropiate de tradiţia culinară franceză decât de cea italiană, pastele cu ton şi vinegretă vă vor răcori zilele fierbinţi de vară.

Porţii: 2

Timp de preparare: 30 de minute

Ingrediente:

  • 200 grame spaghetti
  • 1 conservă de ton în apă (bucăţi, nu fulgi)
  • 1 ceapă verde (sau 2 linguri de chives tăiate fin)
  • 3 linguriţe de muştar de Dijon (picant)
  • 2 linguri castraveţi muraţi (în oţet) tăiaţi cubuleţe
  • 2 linguri gogoşari muraţi (în oţet) tăiaţi cubuleţe
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri mărar tocat
  • sare
  • piper proaspăt măcinat

Preparare:

  1. Fierbeţi pastele (al dente) în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe pachet.
    Pastele colorate natural vor da o culoare deosebită salatei dumneavoastră.
  2. Spălaţi pastele fierte cu apă rece şi amestecaţi-le cu o lingură de ulei pentru a le păstra nelipicioase.
  3. Scurgeţi tonul şi păstraţi apa.
  4. Amestecaţi muştarul cu zeama de lămâie şi încorporaţi peste uleiul de măsline (procedaţi la fel ca la maioneză). Încorporaţi la fel şi apa de pe ton.
  5. Asezonaţi sosul cu sare şi piper după gust.
  6. Tocaţi fin cozile de ceapă verde.
  7. Amestecaţi pastele cu sosul, tonul, castraveţii şi  gogoşarii.
  8. Decoraţi cu mărar tocat fin.
  9. Presăraţi cu piper proaspăt măcinat.

Pastele cu ton şi vinegretă se servesc reci sau la temperatura camerei.

Salata are un gust mai bun dacă stă 30 de minute la rece

4 Comentarii

  1. Eu fac mult de tot salata de pasta, si aceasta mi se pare ca e cam acra, pe langa castravetii murati si gogosarii murati, mai pui si 2 linguri de zeama de lamaie. Cred ca in loc de castraveti si gogosar e mai bine sa pui rosii cherry si castraveti proaspeti. Unu sau doua oua fierte si niste masline verzi, si iese o salata super delicioasa.
    Si bineinteles in los de spaghete , macaroane, daca sunt colorate si mai bine, pentru ca e mai aratoasa si mai apetisanta la vedere.

    • Vinegreta contine prin definitie lamaie/otet. Sugestiile dumneavoastra sunt interesante dar formeaza o alta mancare de peste.

Adaugă un comentariu: