Ceva Bun

Paste cu ton şi măsline

O reţetă excelentă, simplă şi gustoasă, din zona în care mâncarea şi, în special pastele, sunt iubite cu sinceritate: Napoli. Un sos onest, dulce acrişor cu accente astringente, între paste proaspete, gata să îl cuprindă.

Porţii: 2

Timp de preparare: 30 de minute

Ingrediente:

Preparare:

  1. Curăţaţi ceapa şi usturoiul.
  2. Tocaţi ceapa şi usturoiul.
  3. Încingeţi uleiul într-o tigaie adâncă sau cratiţă.
  4. Sotaţi ceapa şi usturoiul.
  5. Adăugaţi roşiile tocate cu tot cu bulion.
  6. Adăugaţi măslinele, zahărul şi zeama de lămâie şi lăsaţi să fiarbă sosul 10-12  minute.
  7. Fierbeţi pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj (în medie cam 10 minute).
    [note] Dacă folosiți paste uscate (spaghetti, de exemplu), fierbeți-le al dente. [/note]
  8. Asezonaţi sosul cu sare şi piper.
  9. Adăugaţi tonul scurs.
  10. Amestecaţi pastele cu sosul şi verdeaţa tocată.
  11. Aranjaţi pastele în farfurii.
  12. Presăraţi cu parmezan proaspăt ras.

Pastele cu ton şi măsline se servesc imediat, fierbinţi sau la temperatura camerei.

[tip]Opţional, puteţi adăuga un ardei iute tocat împreună cu ceapa şi usturoiul.[/tip]

print