Ceva Bun

Hummus cu sfeclă roşie

Rețeta de hummus cu sfeclă roşie este o adaptare occidentală a orientalului hummus preparat exclusiv din năut. Sfecla adaugă o culoare plăcută acestui preparat şi îi reduce numărul de calorii, fără să-i ştirbească din gustul atât de specific. De încercat şi impresionat musafirii. Ideal pentru post!

Vezi aici și rețeta de Hummus de linte. 

Reţetă: Hummus cu sfeclă roşie

Ingrediente:

  • 400 grame năut fiert
  • 200 grame sfeclă roşie fiartă
  • 1 lămâie
  • 150 ml tahini (pastă de susan)
  • 2 căţei de usturoi (opţional)
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • 1 lingură chimion măcinat
  • sare
  • piper alb

Preparare:

  1. Curăţaţi şi pisaţi usturoiul.
  2. Extrageţi zeama de lămâie.
  3. Puneţi într-un blender năutul scurs, sfecla tăiată cuburi, tahini (tahina), usturoiul, chimionul, 1 linguriţă de sare şi un sfert de linguriţă de piper.
  4. Porniţi blenderul şi încorporaţi treptat uleiul (adăugaţi apă dacă este prea gros).
  5. Pasaţi până obţineţi o pastă fină.
  6. Asezonaţi cu sare, piper şi lămâie.
  7. Hummusul cu sfeclă roşie se serveşte ca atare sau în sandvişuri.

Timp de pregătire: 15 minute(s)

Porţii: 4

print