Ceva Bun

Vită cu ghimbir la tigaie (stir-fry thailandez)

Un stir-fry de vită definitoriu pentru bucătăria thailandeză, mai echilibrat, mai colorat şi mai aromat decât unul chinezesc. Vita cu ghimbir la wok (sau chiar tigaie) reuneşte toate ingredientele esenţiale ale culturii culinare thailandeze: sosul de peşte, ghimbirul şi, obligatoriu: limetă şi lemon grass. Bucuraţi-vă de exuberanţa mâncării thailandeze în acest fel uşor de preparat.

Porţii: 1

Timp de preparare: 20 de minute

Ingrediente:

Preparare:

  1. Înmuiaţi ciupercile urechi de lemn în apă călduţă.
  2. Tăiaţi carnea fâşii.
  3. Curăţaţi ghimbirul şi usturoiul. Tăiaţi ghimbirul julienne fin. Tăiaţi ustoriul rondele.
  4. Îndepărtaţi seminţele ardeilor graşi. Tăiaţi ardeiul mare.
  5. Tăiaţi ceapa mare.
  6. Tăiaţi ardeiul iute rondele groase.
  7. Extrageţi sucul limetei.
  8. Încingeţi uleiul.
  9. Adăugaţi ghimbirul şi usturoiul şi sotaţi-le la foc iute.
  10. Adăugaţi vita şi rumeniţi-o.
  11. Adăugaţi urechile de lemn scurse de zeamă, ceapa, ardeiul gras şi cel iute şi sotaţi la foc iute.
  12. Adăugaţi sosul de peşte, sosul de stridii şi uleiul de susan. Amestecaţi încă 1 minut la foc iute.
  13. Adăugaţi lemon grass, zeamă de limetă după gust şi, opţional, ceapa verde.
  14. Adăugaţi piperul.

Stir-fry-ul de vită cu ghimbir se serveşte fierbinte cu orez fiert.


_______________________________________
print