Ceva Bun

Varză la grătar

O apariţie surprinzătoare pe grătar, varza se transformă miraculos într-o legumă foarte agreabilă, cu un gust excelent. O specialitate bulgărească, pe cât de inedită, pe atât de gustoasă. Serviţi-o ca atare sau ca garnitură, singură sau alături de alte legume, pentru cărnuri gătite la grătar.

Porţii: 4

Timp de preparare: 20 minute

Ingrediente:

Preparare:

  1. Îndepărtaţi foile exterioare ale căpăţânilor de varză.
  2. Tăiaţi varza în felii groase de maxim 2 degete.
  3. Ungeţi feliile de varză cu ulei şi frigeţi-le pe plită / grătar 2-3 minute pe fiecare parte, până când se înmoaie uşor.
  4. Curăţaţi şi pisaţi usturoiul.
  5. Amestecaţi usturoiul cu restul de ulei.
  6. Stropiţi feliile de varză fripte cu amestecul de usturoi şi ulei.
  7. Asezonaţi cu sare şi piper.
  8. Lăsaţi varza să se pătrundă cu aroma usturoiului 15-20 de minute.

Varza friptă la grătar se serveşte fierbinte, la temperatura camerei sau rece.

[tip] Puteţi amesteca varza cu alte legume la grătar: roşii, ardei gras şi/sau iute, dovlecei, vinete, ceapă, etc. [/tip]

[tip]Opţional, puteţi stropi varza pe grătar şi cu 2-4 linguri de oţet balsamic pentru un gust deosebit.[/tip]

print