Sandvişul cu pesto şi legume la grătar e genul de preparat care te face, dacă mai ai dubii, să reconsideri bucătăria vegetariană. Şi ai de ce să o faci. Pentru că legumele preparate la grătar sau trase iute la tigaie, când să-şi pună în evidenţă dulceaţa, dar fără să-şi piardă suculenţa, usturoiate uşor, merg de minune cu gustul intens al sosului de pesto genovez. Un sandviş cu pesto perfect şi pentru luat la pachet.
[readalso] Vezi aici şi reţeta de: Salată cu legume coapte. [/readalso]
Reţetă: Sandviş cu pesto şi legume la grătar sau tigaie
Ingrediente:
- 1 dovlecel mic
- 2 ardei roşii
- 1 ceapă roşie
- 4 lipii libaneze
- 2 căţei de usturoi
- 4 linguri de ulei
- 1 lingură de zahăr
- 3 linguri de oţet
- 6 linguri de telemea rasă
- 4 linguri de pesto
- sare
- piper proaspăt măcinat
Preparare:
- Spălaţi bine dovleceii şi ardeii graşi.
- Tăiaţii dovlecelul fâşii, pe lungime, cu grosimea de maxim 1 centimetru.
- Tăiaţi ardeii graşi pe faţete (astfel încât să eliminaţi cotorul cu seminţe şi să obţineţi patru felii din fiecare ardei).
- Curăţaţi şi tăiaţi ceapa rondele rotunde (la fel de groase ca dovlecelul).
- Zdrobiţi usturoiul şi amestecaţi-l cu zahărul şi oţetul, 1 linguriţă rasă de sare şi puţin piper proaspăt măcinat.
- Ungeţi ardeiul, dovleceul şi ceapa cu ulei şi frigeţi-le pe grătar sau la tigaie până se înmoaie.
- Luaţi legumele de pe grătar, puneţi-le într-un vas şi stropiţi-le cu amestecul de oţet. Lăsaţi-le să-şi tragă sufletul.
- Răzuiţi telemeaua.
- Ungeţi lipiile cu pesto.
- Împărţiţi legumele pe fiecare lipie.
- Presăraţi cu telemea rasă.
- Rulaţi şi serviţi.
Timp de pregătire: 20 minute
Timp de gătire: 40 minute
Porţii: 4