Ceva Bun

Piure de broccoli

Toată lumea ştie că broccoli este verde şi sănătos. Şi cam atât. Dar nimeni nu face pasiuni extreme pentru aceste floricele verzi. Nu prea auzi pe nimeni zicând: mamă ce poftă îmi e de un broccoli. La fel ca toate lucrurile care nu îngraşă şi nu sunt interzise, nici broccoli-ul nu este în topul legumelor favorite. Cu toate acestea, gătit corespunzător, şi asociat cum se cuvine, poate deveni la rândul său o delicatesă culinară.

Porţii: 4

Timp de preparare: 1 oră

Ingrediente:

Preparare:

  1. Curăţaţi usturoiul şi tăiaţi-l felii.
  2. Desfaceţi bucheţele broccoli-ul.
  3. Puneţi la fiert, la abur, bucheţelele de broccoli şi căţeii de usturoi. Dacă nu aveţi un vas de fiert la abur, puteţi folosi o sită metalică plasată deasupra unei oale cu apă şi acoperită cu un capac.
  4. Presăraţi sare şi chimen şi fierbeţi “florile” de broccoli timp de 30-40 de minute.
  5. Luaţi vasul de pe foc şi pasaţi bucheţelele de broccoli fierbinţi cu tot cu usturoi, împreună cu untul şi smântâna.
  6. Asezonaţi cu sare şi piper după gust. Amestecați bine până obțineți o consistență cremoasă.

Piure-ul de broccoli se serveşte ca atare sau ca garnitură pentru carne sau peşte.

[tip]Pentru un plus de gust înlocuiţi apa deasupra căreia ferbeţi legumele cu supă de legume sau pui.[/tip]

[tip]Dacă doriţi o versiune dietetică, săracă în colesterol,  înlocuiţi smântâna şi untul cu 3 linguri de iaurt gras şi 1 lingură de brânză de vaci.[/tip]

print