Ceva Bun

Paste aglio, olio şi peperoncini

Aglio, Olio e Peperoncini (usturoi, ulei şi ardei iute, în traducere) este cel mai simplu tip de paste, deseori considerat un simbol al bucătăriei rustice italiene. Acest fel frust, primar, ca mai toate felurile simple, este apreciat mai ales de către cunoscători. Ingredientele folosite sunt toate cât se poate de naturale – paste, usturoi, ulei de măsline și pătrunjel.

Vezi aici și rețeta de Spaghetti cu somon și wasabi.

Reţetă: Paste aglio, olio şi peperoncini

Ingrediente:

  • 250 gr spaghetti
  • 4 căţei usturoi
  • 4-5 linguri ulei de măsline
  • 1 ardei iute roșu sau 1 linguriţă rasă de fulgi de chili
  • 1 lingură pătrunjel verde tocat
  • sare şi piper proaspăt măcinat

Preparare:

  1. Fierbeți pastele al dente.
  2. Cât timp fierb pastele, încălziți uleiul într-o tigaie şi adăugaţi căţeii de usturoi tăiaţi în sferturi, pe lungime, sau rondele și ardeiul iute. Sotați uşor usturoiul, fără să-şi schimbe culoarea, deoarece va da un gust amar pastelor dacă se prăjește în exces.
  3. În uleiul aromat se adaugă pastele fierte, scurse de apă. Amestecaţi-le bine şi serviţi.
  4. Pastele cu usturoi şi ardei iute se servesc simple sau pudrate cu piper proaspăt măcinat și pătrunjel tocat.

 

Timp de pregătire: 5 minute

Timp de gătire: 12 minute

Porţii: 2

Pastele cu usturoi şi ardei iute se servesc simple sau pudrate cu piper proaspăt măcinat și pătrunjel tocat.

print