Un mic dejun deosebit, născut din explorările ultimelor decenii, în care bucătarii au diversificat frigănelele (French toast) adăugându-le diverse umpluturi, dulci sau sărate. O gustare dulce, proaspătă și sățioasă, aceste frigănele umplute cu cremă de brânză dulce și căpșuni se prepară ușor și rapid.
Porții: 2
Timp de preparare: 30 de minute
Ingrediente:
- 8-10 căpșuni
- 4 felii groase de franzelă
- 4 linguri de cremă de brânză dulce
- 1 lingură de gem de căpșuni
- 1 lingură de zahăr tos
- 100 ml lapte
- 2 ouă
- 1 linguriță de zahăr pudră
- 1/2 linguriță de scortisoara măcinată
- 40 g unt
- un praf de sare
- zahăr pudră pentru ornat
Preparare:
- Spălați bine căpșunile.
- Tăiați 6 căpșuni în cubulețe și puneți-le într-o farfurie adâncă.
- Adăugați zahărul tos peste cuburile de căpșuni ca să lase zeama.
- Într-un alt vas, amestecați crema de brânză dulce cu gemul până se omogenizează.
- Într-o farfurie adâncă, spargeți cele 2 ouă, adăugați laptele și bateți ouăle bine.
- Adăugați laptele, scorțișoara, zahărul pudră și un praf de sare.
- Tăiați pâinea în felii groase pe care le secționați până în mijoc – vezi foto.
- Umpleți feliile de pâine cu cremă și cu cuburi de căpșuni.
- Dați feliile astfel umplute prin oul bătut.
- Puneți untul la topit într-o cratiță.
- După ce s-a topit, puneți feliile de pâine date prin ou la prăjit.
- Prăjiți frigănele pe ambele părți până se rumenesc. Scoateți-le la scurs pe o farfurie tapetată cu hârtie absorbantă.
Frigănele cu cremă de brânză dulce și căpșuni se servesc calde, ornate cu zahăr pudră și căpșuni.