Un mic dejun deosebit, născut din explorările ultimelor decenii, în care bucătarii au diversificat frigănelele (French toast) adăugându-le diverse umpluturi, dulci sau sărate. O gustare dulce, proaspătă și sățioasă, aceste frigănele umplute cu cremă de brânză dulce și căpșuni se prepară ușor și rapid.

Porții: 2

Timp de preparare: 30 de minute

Ingrediente:

  • 8-10 căpșuni
  • 4 felii groase de franzelă
  • 4 linguri de cremă de brânză dulce
  • 1 lingură de gem de căpșuni
  • 1 lingură de zahăr tos
  • 100 ml lapte
  • 2 ou ă
  • 1 linguriță de zahăr pudră
  • 1/2 linguriță de scortisoara măcinată
  • 40 g unt
  • un praf de sare
  • zahăr pudră pentru ornat

Preparare:

  1. Spălați bine căpșunile.
  2. Tăiați 6 căpșuni în cubulețe și puneți-le într-o farfurie adâncă.
  3. Adăugați zahărul tos peste cuburile de căpșuni ca să lase zeama.
  4. Într-un alt vas, amestecați crema de brânză dulce cu gemul până se omogenizează.
  5. Într-o farfurie adâncă, spargeți cele 2 ouă, adăugați laptele și bateți ouăle bine.
  6. Adăugați laptele, scorțișoara, zahărul pudră și un praf de sare.
  7. Tăiați pâinea în felii groase pe care le secționați până în mijoc – vezi foto.
  8. Umpleți feliile de pâine cu cremă și cu cuburi de căpșuni.
  9. Dați feliile astfel umplute prin oul bătut.
  10. Puneți untul la topit într-o cratiță.
  11. După ce s-a topit, puneți feliile de pâine date prin ou la prăjit.
  12. Prăjiți frigănele pe ambele părți până se rumenesc. Scoateți-le la scurs pe o farfurie tapetată cu hârtie absorbantă.

Frigănele cu cremă de brânză dulce și căpșuni se servesc calde, ornate cu zahăr pudră și căpșuni.

printează

2 Comentarii

Adaugă un comentariu: