Ceva Bun

Creveţi picanţi cu portocale

O reţetă exotică ce stârneşte simţurile. Dulce acrişoară, picant aromată, lejer sofisticată, simplu complicată. Mai uşor de realizat decât o arată numele, dar lesne de impresionat musafirii avizi de nou.

Încercaţi-o fără complexe căci nu aveţi cum să daţi greş.

Porţii: 2-3

Timp de preparare: 25 de minute

Ingrediente:

Preparare:

  1. Curăţaţi usturoiul şi tocaţi-l. Răzuiţi coaja de la o portocală şi extrageţi sucul din toate. Curăţaţi şi tocaţi ghimbirul. Tăiaţi ceapa rondele oblice.
  2. Amestecaţi amidonul cu sucul de portocale, sosul de soia, ketchup-ul, pasta de chili şi  mierea.
  3. Încingeţi uleiul într-o tigaie.
  4. Adăugaţi usturoiul, coaja de portocală şi ghimbirul şi rumeniţi-le la foc iute.
  5. Adăugaţi creveţii şi sotaţi-i uşor.
  6. Stingeţi totul cu sosul.
  7. Fierbeţi creveţi timp de 3-5 minute până se leagă sosul bine.
  8. Adăugaţi ceapa tocată şi luaţi de pe foc.

Serviţi creveţii imediat, simplu, sau cu garnitură de orez fiert.

[tip]Dacă folosiţi creveţi cruzi, curăţaţi-i și dezgheţaţi-i în prealabil.[/tip]

print