O reţetă exotică ce stârneşte simţurile. Dulce acrişoară, picant aromată, lejer sofisticată, simplu complicată. Mai uşor de realizat decât o arată numele, dar lesne de impresionat musafirii avizi de nou.

Încercaţi-o fără complexe căci nu aveţi cum să daţi greş.

Porţii: 2-3

Timp de preparare: 25 de minute

Creveţi picanţi cu sos de portocale

Ingrediente:

  • 500 grame cozi de creveti (cruzi sau prefierți)
  • 4 căţei de usturoi
  • 4 portocale
  • 1 lingură de ulei
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 linguri ketchup
  • 1 linguriţă de miere
  • 1 linguriţă ghimbir tocat
  • 1 linguriţă pastă de chili
  • 1 lingură rasă amidon alimentar
  • 3 cepe verzi
  • piper

Preparare:

  1. Curăţaţi usturoiul şi tocaţi-l. Răzuiţi coaja de la o portocală şi extrageţi sucul din toate. Curăţaţi şi tocaţi ghimbirul. Tăiaţi ceapa rondele oblice.
  2. Amestecaţi amidonul cu sucul de portocale, sosul de soia, ketchup-ul, pasta de chili şi  mierea.
  3. Încingeţi uleiul într-o tigaie.
  4. Adăugaţi usturoiul, coaja de portocală şi ghimbirul şi rumeniţi-le la foc iute.
  5. Adăugaţi creveţii şi sotaţi-i uşor.
  6. Stingeţi totul cu sosul.
  7. Fierbeţi creveţi timp de 3-5 minute până se leagă sosul bine.
  8. Adăugaţi ceapa tocată şi luaţi de pe foc.

Serviţi creveţii imediat, simplu, sau cu garnitură de orez fiert.

Dacă folosiţi creveţi cruzi, curăţaţi-i și dezgheţaţi-i în prealabil.
printează

5 Comentarii

    • Nu se gaseste corn starch? Poti incerca o faina cat mai fina, de grau, dar cel mai bine de orez. Dar suntem convinsi ca o sa gasesti si corn starch, macar in magazinele chinezesti.

Adaugă un comentariu: