O salată mai mult decât consistentă, bogată atât în carbohidraţi cât şi în fibre şi vitamine, salata cu cuşcuş şi spanac se poate face “de la zero” sau cu cuşcuşul rămas de la o altă mâncare. În fond, salata este unul dintre cele mai bune moduri de a refolosi un cuşcuş. Restul ingredientelor sunt suspecţii uzuali în salate: roşii, castraveţi, ceapă roşie şi, cu voia dumneavoastră, o mână de spanac.

[readalso]Vezi cum să refoloseşti mâncarea.[/readalso]

 

Reţetă: Salată cu cuşcuş şi spanac

salata cu cuscus

Ingrediente:

  • 1 cană de cuşcuş fiert (vezi aici cum se face)
  • 2 roşii medii
  • 1 castravete (sau jumătate dintr-un castravete de seră)
  • 1 ceapă roşie mică
  • 1 mână de spanac crud
  • 2 ardei copţi, din conservă (opţional)
  • 1 ceaşcă boabe de năut fiert (opţional)
  • 3 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1 lingură oţet alb
  • câteva picături de ulei de susan (opţional)
  • sare
  • piper măcinat

Preparare:

  1. Gătiţi cuşcuşul şi lăsaţi-l să se răcorească.
  2. Spălaţi roşiile şi tăiaţi-le în cuburi.
  3. Curăţaţi şi tăiaţi cuburi castravetele.
  4. Tăiaţi ardeiul copt în pătrăţele.
  5. Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o cubuleţe mici.
  6. Tăiaţi spanacul fâşii.
  7. Amestecaţi cuşcuşul răcorit cu roşiile, castraveţii, ceapa, ardeiul copt, spanacul şi, opţional, boabele de năut fiert.
  8. Preparaţi o vinegretă dintr-un vârf de cuţit de sare, oţet, ulei de susan, ulei de floarea soarelui şi puţin piper. Puneţi toate ingredientele într-un borcan cu capac şi agitaţi bine. Dacă sunteţi curajoşi, adăugaţi şi un căţel de usturoi făcut pastă cu dosul cuţitului pe tocător.
  9. Turnaţi vinegreta peste salată.
  10. Se serveşte rece sau la temperatura camerei.

Timp de pregătire: 10 minute

Timp de gătire: 10 minute

Porţii: 1

[warning]Dacă sunteţi amatori de ulei de măsline puteţi să-l folosiţi cu încredere. În acest caz însă renunţaţi la cel de susan, combinaţia dintre uleiul de măsline şi cel de susan e destul de ciudată.[/warning]

print