Ceva Bun

Vită caramelizată în oţet balsamic

Antricotul sau muşchiul de vită, fript la foc iute şi caramelizat în oţet balsamic, servit cu o salată rapidă de roşii cherry şi ceapă roşie, face parte din delicatesele rapide şi reprezintă un model de alimentaţie sănătoasă prin prisma proporţiei dintre carne şi legume.

Porţii: 1

Timp de preparare: 30 de minute

Ingrediente:

Preparare:

  1. Ungeţi carnea cu puţin ulei. Săraţi şi piperaţi.
  2. Curăţaţi şi tocaţi ceapa fin.
  3. Spălaţi roşiile şi tăiaţi-le în două.
  4. Spălaţi şi uscaţi salata.
  5. Amestecaţi salata cu roşiile, ceapa şi puţin ulei.
  6. Încingeţi o tigaie teflonată sau o plită electrică.
  7. Frigeţi vita la foc iute pe ambele părţi.
  8. Adăugaţi oţetul balsamic şi întoarceţi vita pe ambele părţi timp de 1 minut până când oţetul se caramelizează pe carne.
  9. Scoateţi vita şi tăiaţi-o în fâşii groase de 1 centimetru.

Serviţi vita cu salata şi crutoane.

print