Ceva Bun

Salată cu pui picant şi mandarine

Da, aţi  citit bine, e vorba de o salată. Pentru cei care-şi mai amintesc cum arată. O salată cu pui picant la cuptor, mandarine şi o vinegretă cu muştar. O compoziţie simplă şi proaspătă, gustoasă şi eficientă. Pregătiţi doar puiul din timp, iar restul ingredientelor folosiţi-le doar în ultima clipă pentru a le exploata la maxim prospeţimea.

Porţii: 2

Timp de preparare: 20 de minute (dacă puiul este gata)

Ingrediente:

pentru pui

pentru vinegretă:

pentru salată

Preparare:

  1. Încingeţi cuptorul la 190 de grade Celsius.
  2. Curăţaţi pieptul de pui de pieliţe şi ştergeţi-l cu un prosop de hârtie.
  3. Ungeţi pieptul de pui cu ulei de măsline, săraţi, piperaţi. Pudraţi cu chimen şi boia iute.
  4. Puneţi pieptul de pui într-o tavă, acoperiţi cu folie de aluminiu şi introduceţi la cuptor pentru 30-40 de minute  de minute.
  5. Scoateţi folia şi mai lăsaţi puiul la cuptor 5-8 minute pentru a prinde culoare.
  6. Lăsaţi să se răcească pieptul de pui şi tăiaţi-l fâşii.
    [tip]Puteţi face pieptul de pui şi la grătar. În acest caz pieptul de pui trebuie bătut.[/tip]
  7. Alegeţi frunzele de salată şi spălaţi-le individual.
  8. Scurgeţi frunzele de salată de apă şi rupeţi-le în bucăţi.
  9. Spălaţi şi tăiaţi restul leguminoaselor. Tăiaţi roşiile în bucăţi mărişoare, ardeii julienne, ceapa verde rondele.
  10. Amestecaţi salata cu roşiile, ceapa şi ardeiul cu 1 lingură ulei de măsline.
  11. Faceţi o vinegretă din 3 linguri de ulei, oţet şi muştar, puţină sare şi piper.
  12. Îndepărtaţi coaja mandarinei şi desfaceţi-o bucăţi.
  13. Împărţiţi salata pe două platouri de servire.
  14. Adăugaţi fâşiile de carne deasupra şi felii de mandarină pe margine.
  15. Stropiţi totul cu vinegretă.

Salata cu pui picant şi mandarine se serveşte rece.

[tip]Puteţi folosi şi resturi de friptură, pui rotisat sau chiar sniţel de pui crocant.[/tip]

[tip]Dacă îndepărtaţi carnea şi adăugaţi încă 1-2 mandarine, obţineţi o salată vegetariană/de post.[/tip]

print