Ceva Bun

Iahnie de fasole rapidă cu cârnaţi

În ciuda convingerii generale că o iahnie de fasole se face în două zile, ea se poate face şi în câteva minute cu condiţia ca fasolea să fie fiartă. O iahnie de fasole cu cârnăciori gata într-un sfert de oră, abolut delicioasă. Un gust unic, dulce picant, inspirat din clasica fasole Boston (cu roşii şi melasă) dar cu arome europene şi izuri româneşti.

Porţii: 1-2

Timp de preparare: 15 minute

Ingrediente:

Preparare:

  1. Curăţaţi şi tocaţi mărunt ceapa.
  2. Tăiaţi bucăţele kaizerul (bacon) sau slăninuţa.
  3. Tăiaţi cârnăciorii în 2-3 bucăţi fiecare.
  4. Încingeţi uleiul într-o tigaie.
  5. Adăugaţi şi rumeniţi kaizerul.
  6. După 1 minut adăugaţi cârnăciorii şi ceapa.
  7. Adăugaţi pasta de tomate şi 1 cană de apă sau, ideal, supă de carne.
  8. Adăugaţi mierea, foaia de dafin, praful de chili şi ierburile mediteraneene şi lăsaţi să fiarbă 5 minute.
  9. Adăugaţi fasolea scursă de lichid.
  10. Asezonaţi cu sare şi piper.
  11. Adăugaţi pătrunjelul şi mărarul tocat. Opriţi focul.

Iahnia rapidă de fasole se serveşte cu pâine proaspătă şi murături.

print