Ceva Bun

Hot dog

Una dintre cele mai apreciate mâncăruri vândute pe stradă, hot dog-ul a făcut carieră în Statele Unite unde a fost răspândit de către vânzătorii ambulanţi germani. Povestea hot dog-ului şi a numelui său (tradus mot-a-mot prin câine fierbinte) are multiple şi interpretabile versiuni niciuna acceptată în totalitate.

Baza unui hot dog este, evident, cârnatul însoţit de chiflă, dar în nici un caz nu se reduce doar la atât. Cârnatul, specific culturii culinare germane, este un frankfurter sau un wienner prefiert, preparat în special din carne de vită tocată fin, fără urme vizibile de grăsime. Cel mai apropiat produs de pe piaţa românească îl reprezintă crenvurştii care însă, de cele mai multe ori sunt mai scurţi şi mai mici decât fraţii lor germani, populari şi în Statele Unite.

România nu este un loc optim în care să mănânci un hot dog. Deoarece cârnatul dintr-un hot dog, pentru o experienţă completă, trebuie să fie însoţit nu doar de muştar ci şi de alte bunătăţi care să îl pună în valoare.

În prezent, în SUA există foarte multe moduri de te bucura de un hot dog. Muştarul, maioneza, ceapa, murăturile, cartofii prăjiţi, ardeii şi roşiile fiind însoţitori de nădejde ai cârnatului într-un hot dog. În ciuda popularităţii sale, ketchup-ul nu este văzut cu ochi buni în asociere cu hot dog-ul de către cei care se recomandă a fi cunoscătorii acestui produs. Una dintre cele mai apreciate reţete de hot dog este cea cunoscută sub numele de Chicago style şi se prepară exclusiv dintr-un cârnat din carne de vită, cu roşii, murături, ardei iuţi muraţi, sweet pickle relish (o salsa – salată tocat mărunt, pe bază de castraveţi şi ardei), muştar şi sare cu ţelină.

Cevabun.ro vă propune să gustaţi din experienţa autentică a unui hot dog, uşor de preparat acasă, urmând câţiva paşi simpli. Nu uitaţi, un adevărat hod dog trebuie să fie consistent, dulce acrişor, picant.

[tip]Câteva considerente generale

Porţii: 8

Ingrediente:

Preparare:

  1. Curăţaţi ceapa. Tăiaţi cepele în două pe lungime şi şi felii transversale groase de 5-8 milimetri (vezi foto).
  2. Încingeţi uleiul într-o tigaie.
  3. Adăugaţi ceapa şi sotaţi-o până se înmoaie bine, fără să o prăjiţi.
  4. Adăugaţi zahărul şi stingeţi cu oţetul.
  5. Adăugaţi enibaharul şi amestecaţi bine. Asezonaţi cu sare şi piper proaspăt măcinat. Opriţi focul.
  6. Tăiaţi roşia în felii subţiri.
  7. Tăiaţi castraveţii muraţi în felii subţiri, pe lungime.
  8. Pregătiţi cârnaţii (la abur sau puţin pe grătar).
    [tip]Puteţi să  şi fierbeţi cârnaţii timp de 1 minut, într-un amestec aromat. Nu îi gătiţi prea mult deoarece se vor rupe.[/tip]
  9. Desfaceţi chiflele pe lungime.
    [tip]În mod ideal, chiflele ar trebui să fie calde. Le puteţi încălzi 1 minut în cuptorul cu microunde însă doar dacă le serviţi imediat[/tip]
  10. Introduceţi câte un cârnat în fiecare chiflă.
  11. Împărţiţi în mod egal: roşiile, castraveţii muraţi, ardeii iuţi, ceapa trasă la tigaie, muştar şi Tabasco după gust.

Hot dog-ul se serveşte imediat.

 

print