Ceva Bun

Clătite pufoase

Mai groase decât clătite româneşti sau cele franţuzeşti, dar mai subţiri decât cele americane (cu care sunt asemănătoare în compoziţie dar nu şi în proporţii), clătitele pufoase sunt destinate exclusiv umpluturilor dulci. Aşadar un desert rapid, excelent pentru orice oră sau zi a săptămânii.

Porţii: 4 (8-12 clătite)

Timp de preparare: 80 minute

Ingrediente:

umplutură:

Preparare:

  1. Amestecaţi într-un vas ingredientele umede: iaurtul cu laptele călduţ, uleiul şi ouăle.
  2. Amestecaţi în alt vas ingredientele uscate: făina cu praful de copt, zahărul pudră, zahărul vanilat şi sarea.
  3. Încorporaţi ingredientele uscate amestecând cu telul, în cele umede.
    [note]Trebuie să obţineţi un aluat lichid, dar gros şi cleios. Dacă este prea gros, mai adăugaţi câteva linguri de apă sau lapte. Dacă e prea subţire, mai adăugaţi făină.[/note]
  4. Lăsaţi coca să se odihnească o jumătate de oră.
  5. Ungeţi o tigaie (de preferinţă teflonată) cu puţin ulei.
  6. Turnaţi un polonic mediu de aluat şi întindeţi-l cu dosul polonicului.
  7. Coaceţi clătitele pe ambele părţi.
  8. Umpleţi clătitele după preferinţă; rulaţi sau pliaţi.

Clătitele duci şi pufoase se servesc calde sau la temperatura camerei.

print