Mai groase decât clătite româneşti sau cele franţuzeşti, dar mai subţiri decât cele americane (cu care sunt asemănătoare în compoziţie dar nu şi în proporţii), clătitele pufoase sunt destinate exclusiv umpluturilor dulci. Aşadar un desert rapid, excelent pentru orice oră sau zi a săptămânii.

Porţii: 4 (8-12 clătite)

Timp de preparare: 80 minute

Ingrediente:

  • 500 ml iaurt
  • 1 cană lapte
  • 2 căni faină
  • 2 ouă
  • 5 linguri cu ulei
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 5 linguri cu zahar pudră
  • 1 plic praf de copt (10 grame)
  • 1 vârf de cuţit sare

umplutură:

  • dulceaţă sau gem
  • cremă de ciocolată (Finetti, Nutella, etc.)
  • brânză de vaci îndulcită şi vanilată
  • umplutură de mere pentru plăcintă
  • înghețată și/sau frișcă

Preparare:

  1. Amestecaţi într-un vas ingredientele umede: iaurtul cu laptele călduţ, uleiul şi ouăle.
  2. Amestecaţi în alt vas ingredientele uscate: făina cu praful de copt, zahărul pudră, zahărul vanilat şi sarea.
  3. Încorporaţi ingredientele uscate amestecând cu telul, în cele umede.
    Trebuie să obţineţi un aluat lichid, dar gros şi cleios. Dacă este prea gros, mai adăugaţi câteva linguri de apă sau lapte. Dacă e prea subţire, mai adăugaţi făină.
  4. Lăsaţi coca să se odihnească o jumătate de oră.
  5. Ungeţi o tigaie (de preferinţă teflonată) cu puţin ulei.
  6. Turnaţi un polonic mediu de aluat şi întindeţi-l cu dosul polonicului.
  7. Coaceţi clătitele pe ambele părţi.
  8. Umpleţi clătitele după preferinţă; rulaţi sau pliaţi.

Clătitele duci şi pufoase se servesc calde sau la temperatura camerei.

printează

17 Comentarii

  1. mihai ori nu stie sa citessca, ori nu stie sa gatesca. am facut reteta si e exact asa cum scrie: clatite pufoase, mai groase si mai crescute decat cele normale. cem te astepti sa fie clatitele pufoase?

  2. eu am facut reteta asta: Ingrediente:

    125 grame de făină (1 pahar)
    2 ouă
    120 ml lapte (o jumătate de pahar)
    120 ml apă, apă minerală sau sifon (o jumătate de pahar)
    30 grame unt topit (2 linguri)
    2 linguriţe zahăr ( doar pentru umpluturi dulci)
    puţină sare (un sfert de linguriţă)
    câteva linguri de ulei pentru prăjit si a iesit EXCELENTA!!!!!!! BRAVO!

  3. MA DELECTEZ LA RETETELE D-VOASTRA !
    I HOPE CA SINT ASA CU SE ARATA .I-MI PLACE MULT CU E FOARTE EXPLICIT ORICE RETETA . CIND VOI AVEA TIMP SA FAC PRAJITURA CU MIERE AM SA VIN CU COMENTARIU . PINA ATUNCI SA AUZIM DE BINE SI BUNUL D-ZEU SA VA BINECUVINTEZE PENTRU OSTENEALA CARE A-TI DEPUS-O SA AVEM LA INDEMINA ACESTE BUNATATI DE RETETE !!!! LUCCI DIN ATLANTA

  4. am facut si eu aceasta reteta si sunt foarte bune.Nu ii bagati in seama pe cei care nu stiu sa gateasca si fac si comentarii de prost gust.Exista si oameni pe care nimeni si nimic nu ii multumeste.Oricum apreciem ca imparti retetele cu noi.

Adaugă un comentariu: