Clătite pufoase

Ți-a plăcut? Dă mai departe!Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on StumbleUpon

Mai groase decât clătite româneşti sau cele franţuzeşti, dar mai subţiri decât cele americane (cu care sunt asemănătoare în compoziţie dar nu şi în proporţii), clătitele pufoase sunt destinate exclusiv umpluturilor dulci. Aşadar un desert rapid, excelent pentru orice oră sau zi a săptămânii.

Porţii: 4 (8-12 clătite)

Timp de preparare: 80 minute

Ingrediente:

  • 500 ml iaurt
  • 1 cană lapte
  • 2 căni faină
  • 2 ouă
  • 5 linguri cu ulei
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 5 linguri cu zahar pudră
  • 1 plic praf de copt (10 grame)
  • 1 vârf de cuţit sare

umplutură:

  • dulceaţă sau gem
  • cremă de ciocolată (Finetti, Nutella, etc.)
  • brânză de vaci îndulcită şi vanilată
  • umplutură de mere pentru plăcintă
  • înghețată și/sau frișcă

Preparare:

  1. Amestecaţi într-un vas ingredientele umede: iaurtul cu laptele călduţ, uleiul şi ouăle.
  2. Amestecaţi în alt vas ingredientele uscate: făina cu praful de copt, zahărul pudră, zahărul vanilat şi sarea.
  3. Încorporaţi ingredientele uscate amestecând cu telul, în cele umede.
    Trebuie să obţineţi un aluat lichid, dar gros şi cleios. Dacă este prea gros, mai adăugaţi câteva linguri de apă sau lapte. Dacă e prea subţire, mai adăugaţi făină.
  4. Lăsaţi coca să se odihnească o jumătate de oră.
  5. Ungeţi o tigaie (de preferinţă teflonată) cu puţin ulei.
  6. Turnaţi un polonic mediu de aluat şi întindeţi-l cu dosul polonicului.
  7. Coaceţi clătitele pe ambele părţi.
  8. Umpleţi clătitele după preferinţă; rulaţi sau pliaţi.

Clătitele duci şi pufoase se servesc calde sau la temperatura camerei.

Ți-a plăcut? Dă mai departe!Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on StumbleUpon

Comenteaza folosind profilul tau de facebook!

17 Responses to “Clătite pufoase”

  1. mihai

    proasta reteta…ce e asta?!..budinca? oameni buni :NU O INCERCATI!!!!

    Reply
  2. cevabun

    @Mihai, spune-ne ce nu ti-a iesit la aceasta reteta.

    Daca iti doresti clatite mai subtiri, nu pufoase, poti incerca reteta clasica – http://www.cevabun.ro/reteta-buna-de-clatite/

    Reply
  3. diana

    mihai ori nu stie sa citessca, ori nu stie sa gatesca. am facut reteta si e exact asa cum scrie: clatite pufoase, mai groase si mai crescute decat cele normale. cem te astepti sa fie clatitele pufoase?

    Reply
  4. gospodina

    acu le incerc si eu ….sa spun rezultatul dupa vreo ora…pana acum nu am facut clatite cu praf de copt.

    Reply
  5. mariana

    eu am facut reteta asta: Ingrediente:

    125 grame de făină (1 pahar)
    2 ouă
    120 ml lapte (o jumătate de pahar)
    120 ml apă, apă minerală sau sifon (o jumătate de pahar)
    30 grame unt topit (2 linguri)
    2 linguriţe zahăr ( doar pentru umpluturi dulci)
    puţină sare (un sfert de linguriţă)
    câteva linguri de ulei pentru prăjit si a iesit EXCELENTA!!!!!!! BRAVO!

    Reply
  6. aldo

    Reteta foarte buna.
    Azi am facut clatite.Trebuie mai mult lapte daca vreti sa iasa mai subtiri.

    Reply
  7. Viorel

    Foarte buna reteta. Am si salvat-o la favorite, clatitele sunt delicioase. Bravo!!!

    Reply
  8. gospidinaalexutza

    Chiar acm fac acele clatite si vreau sa zic ca si sormea a facut si au iesit niste delicatese exorice
    o sa iasa o nebunie

    Reply
  9. alcapone

    nu sunt bune de nimic! am un sclav care le face dar zice ca se prind de tigaie… si e tigaia daia scumpa

    Reply
  10. Diana

    Ies foarte bune clatitele dupa aceasta reteta. Iar cu dulceata de zmeura mmm, un deliciu! Multumesc

    Reply
  11. george

    mai mihau, habar nu ai de bucatarie. reteta e f buna, la fel si clatitele

    Reply
  12. LUCCI

    MA DELECTEZ LA RETETELE D-VOASTRA !
    I HOPE CA SINT ASA CU SE ARATA .I-MI PLACE MULT CU E FOARTE EXPLICIT ORICE RETETA . CIND VOI AVEA TIMP SA FAC PRAJITURA CU MIERE AM SA VIN CU COMENTARIU . PINA ATUNCI SA AUZIM DE BINE SI BUNUL D-ZEU SA VA BINECUVINTEZE PENTRU OSTENEALA CARE A-TI DEPUS-O SA AVEM LA INDEMINA ACESTE BUNATATI DE RETETE !!!! LUCCI DIN ATLANTA

    Reply
  13. Cristian

    ieu le umplu cu branza dulce si le dau la cuptor 10 min.SUPER BUNE

    Reply
  14. mariana

    intradevar pufoase di delicioase!!!! nota 10 pt reteta!!

    Reply
  15. cristina

    am facut si eu aceasta reteta si sunt foarte bune.Nu ii bagati in seama pe cei care nu stiu sa gateasca si fac si comentarii de prost gust.Exista si oameni pe care nimeni si nimic nu ii multumeste.Oricum apreciem ca imparti retetele cu noi.

    Reply

Leave a Reply