Asemănător cu ragú alla bolognese dar totuşi diferit, specialitate locală iubită în regiunile din estul Italiei (Abruzzo şi Molise), ragú din carne de miel (ragú d’agnello alla Abruzzese) , servit cu paste lungi (spaghetti, fetuccine, etc), este o mâncare încântătoare. Gustul cărnii de miel este completat de cel al legumelor (ceapă, morcov şi ţelină) pentru un gust desăvârşit.

Porţii: 2

Timp de preparare: 60 de minute

Ingrediente:

  • 400 grame carne de miel
  • 20 grame pancetta (sau bacon)
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 4 roşii (sau o conservă de roşii în bulion – 400 g)
  • 1 ceapă
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 morcov
  • 1/2 rădăcină de ţelină
  • 1 lingură rasă de făină
  • 2 căni supă de vită sau pui
  • 125 ml vin roşu
  • 1 crenguţă de rozmarin
  • 1 linguriţă zahăr
  • sare
  • piper
  • 2 linguri de brânză pecorino, rasă

pentru servire:

  • 300 grame paste lungi

Preparare:

  1. Tocaţi carnea, prin maşină sau din cuţit.
  2. Curăţaţi ceapa, usturoiul, morcovul şi ţelina rădăcină.
  3. Decojiţi roşiile.
  4. Tocaţi legumele, pancetta şi roşiile cubuleţe.
  5. Încingeţi uleiul într-o tigaie adâncă.
  6. Sotaţi legumele împreună cu pancetta până se înmoaie.
  7. Adăugaţi carnea şi rumeniţi-o uşor.
  8. Adăugaţi făina şi amestecaţi.
  9. Adăugaţi roşiile tocate, vinul şi supa de carne.
  10. Adăugaţi rozmarinul.
  11. Lăsaţi să fiarbă sosul până se leagă bine şi carnea s-a pătruns.
  12. Asezonaţi cu sare şi piper.
  13. Fierbeţi pastele al dente în apă cu sare.

Pastele se servesc cu sosul fierbinte.

[tip]O variantă diferită a acestor paste, cu infuenţe nord africane, înlocuieşte vinul roşu cu cel alb şi rozmarinul cu mentă.[/tip]

print