O combinație delicată între aroma de nucă și gustul pregnant de Gorgonzola, această salată cu spanac este una ușoară, la propriu și la calorii, construită în jurul unui buchet de frunze proaspete de spanac. Puține ingrediente, dar un rezultat spectaculos.
Vezi aici și rețeta de Supă cremă de spanac cu Gorgonzola.
Reţetă: Salată cu spanac, Gorgonzola și nuci
Ingrediente:
- 200 grame frunze de spanac
- 50 grame miez de nucă
- 80 grame gorgonzola
- 50 ml oțet balsamic
- 1 lingură ulei de măsline
- 50 grame crutoane
- sare și piper
Preparare:
- Prăjiți puțin miezul de nucă într-o tigaie de teflon. Lăsați-l să se răcorească.
- Spălați spanacul sub jet de apă rece. Lăsați-l la scurs.
- Într-un castron, amestecați frunzele de spanac cu sare și piper. Adăugați și uleiul de măsline.
- Într-o crăticioară mică preparați o reducție din oțetul balsamic. Puneți-l la foc iute și fierbeți-l până scade și devine de consistența unui sos gros.
- Pe farfuriile de servire așezați frunzele de spanac (împărțiți cantitatea în două). Adăugați brânza tăiată cubulețe, miezul de nucă (după ce s-a răcit).
- Stropiți cu puțin sos, adăugați crutoanele și serviți.
Timp de pregătire: 10 minute
Timp de gătire: 5 minute
Porții: 2
[tip] Dacă doriți să preparați această salată mai rapid (pentru un prânz la birou), puteți înlocui reducția cu oțet balsamic simplu și să lăsați nucile crude. [/tip]
fabuloasa salata asta am incercat-o
Comments are closed.