Lupul de mare (Pesce lupo, italiană) este – alături de întrega familie a bibanilor de mare europeni, numiţi branzino în italiană – peştele favorit al Italiei şi unul dintre cei mai valoroşi peşti din meniurile din Peninsulă. Gătit simplu, cu mirodenii mediteraneene, aceste peşte cu carne albă şi dulce, este o adevărată desfătare, săracă în calorii dar bogată în satisfacţii.

Porţii: 3

Timp de preparare: 40 de minute


Ingrediente:

  • 3 lupi de mare a câte 300-400 grame bucata
  • 6 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriţă rozmarin uscat
  • 1/2 linguriţă busuioc uscat
  • 1/2 linguriţă oregano
  • 1/4 linguriţă fulgi de chili (opţional)
  • 1/2 lămâie + lămâie pentru servire
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Evisceraţi peştii şi curăţaţi-i de solzi.
    [tip] În funcție de locul de unde achiziționați peștele, puteți să îi cereți vânzătorului de raion să îl curețe și să-l eviscereze. [/tip]
  2. Pisaţi rozmarinul cu busuiocul, oregano, fulgii de chili, 1 linguriţă de sare şi 4-5 boabe de piper într-un mojar.
  3. Ungeţi peştii cu jumătate din cantitatea de ulei de măsline (3 linguri) şi presăraţi pe ambele părți amestecul de mirodenii.
  4. Frigeţi peştii pe grătar sau plită, la foc mediu, câte 8-12 minute pe fiecare parte.
  5. Luaţii peştii de pe grătar şi stropiţi-i cu zeamă de lămâie şi restul de ulei de măsline.

Lupul de mare la grătar se serveşte cu garnituri de bază de cartofi la cuptor (ex. cartofi cu rozmarin) şi/sau salate.

print

3 Comentarii

  1. ooo, fara cap? dar obrazul pestelui? e partea aia gustoasa pe care chinezii o cedeaza musafirilor :)) mie imi place mult

    am vazu t lup de mare la carrefour asa ca fac si eu reteta in wkend

  2. Îl pregãtesc fãrã cap,însotit de o salatã sau legume pe grill.Fãrã sosuri.Sosurile îngrasã.Nu trebuie sã fie în perioada când are icre,deoarece este singura perioadã când este gras.Si este bun cel sãlbatic,lung si fãrã icre sau huevos cum spun spaniolii.

Comments are closed.