Rețetele asiatice se servesc cu orez simplu sau prăjit cu legume. Foarte ușor de preparat la wok, orezul cu legume este o garnitură sățioasă alături de mâncărurile chinezești sau o mâncare în sine pentru cei care țin post. Chinezii folosesc pentru acest tip de reţetă orez rece, rămas de cu o zi înainte.

Porții: 2

Timp de preparare: 15 minute

Ingrediente:

  • 400 grame orez fiert
  • 100 grame mazăre congelată sau din conservă
  • 1 ceapă albă
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras roșu
  • un sfert de rădăcină de țelină
  • 30 grame fasole verde congelată sau din conservă
  • 3 linguri de ulei
  • 3 linguri de sos de soia
  • 1 linguriță de praf de curry

Preparare:

  1. Încingeți uleiul într-un wok sau tigaie adâncă. Căliți ceapa tăiată mărunt.
  2. Adăugați la prăjit legumele cubulețe. Dacă sunt congelate, lăsați-le mai mult pe foc.
  3. După ce s-au rumenit legumele, adăugați orezul fiert și amestecați.
  4. Adăugați sosul de soia și praful de curry. Amestecați până se pătrund aromele.
    Sosul de soia este sărat; nu adăugați sare decât după ce gustați.

Orezul cu legume se servește cald, fie ca garnitură lângă mâncărurile chinezești, fie ca fel principal.

[tip] Fierbeți orezul folosind mașina de fiert orez. Va avea consistența potrivită și nu va avea surplus de apă. [/tip]

print

3 Comentarii

Adaugă un comentariu: