O reţetă de post care poate fi la fel de bine o garnitură excelentă pentru fripturi. Secretul constă în fierberea corectă a orezului şi răcirea lui. Mai mult chiar, cel mai potrivit pentru această reţetă de orez cu ciuperci, mazăre și ardei este un rest de orez care a stat peste noapte în frigider. Aşa cum procedează asiaticii, din Bangkok până în Tokio.

[readalso]Vezi aici și rețeta de orez cu legume la wok.[/readalso]

Reţetă: Orez cu ciuperci, mazăre și ardei

orez-cu-legume

Ingrediente:

  • 1 cană de orez
  • 2 căţei de usturoi
  • 250 grame ciuperci
  • 1 ardei gras roşu
  • 1 cană mazăre congelată
  • 1 lingură rasă pudră de curry
  • 4 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Fierbeţi orezul în 2 căni de apă rece. Urmăriţi instrucţiunile de aici.
  2. Lăsaţi orezul să se răcească.
  3. Spălaţi ciupercile şi tăiaţi-le în sferturi (sau felii groase, dacă sunt mai mari).
  4. Scoateţi cotorul cu seminţe al ardeiului şi tăiaţi-l în cubuleţe cu latura de 5-6 milimetri.
  5. Curăţaţi şi tocaţi usturoiul.
  6. Încingeţi uleiul într-o tigaie.
  7. Adăugaţi ciupercile şi sotaţi-le, amestecând din când în când, până când lichidul lăsat de ciuperci scade şi prind din nou a se rumeni.
  8. Adăugaţi ardeiul şi mai sotaţi 2-3 minute.
  9. Adăugaţi pudra de curry, mazărea şi o cană de apă.
  10. Fierbeţi până când lichidul scade la jumătate.
  11. Adăugaţi orezul şi usturoiul. Amestecaţi bine.
  12. Asezonaţi cu sare şi piper.
  13. Orezul cu ciuperci, ardei şi mazăre se serveşte ca atare, fierbinte sau la temperatura camerei.

 

Timp de pregătire: 10 minute

Timp de gătire: 25 minute

Porții: 3

print