oregano
Origine: Specific bazinului mediteranean, oregano  este o mirodenie care iubeşte soarele şi îşi intensifică aroma sub acţiunea lui. Poate fi cultivat, în grădină sau ghiveci, în toate zonele temperate.
Prezentare: Arbust ierbos, cu multe frunze, creşte până la 60 de centimetri înălţime. Are multe frunze oval acuţite de 12-25 milimetri.
Aromă: Gustul de oregano este înţepător, uşor dulce şi plăcut proaspăt. Are un miros intens.
Utilizare: Condiment clasic al sosurilor de paste şi pizza, deci foarte utilizat în bucătăria italiană,  oregano este totodată o prezenţă plăcut obsedantă a bucătăriei greceşti unde îl întâlnim de la salata grecească la preparate din peşte.Bucătăria franceză, în special cea provensală, îl foloseşte în amestecu-i tipic de ierburi.

Oregano se asociază bine cu mâncărurile de legume pregătite din dovlecei, zucchini, ardei graşi şi cartofi, dar şi cu fripturile de porc, vită şi miel.

Preparare: Iubitor al altor ierburi, cum sunt rozmarinul, cimbrul şi busuiocul, oregano este un condiment aromatic care se adaugă la sfârşitul preparării mâncării pentru a-şi degaja pe deplin aroma.Se foloseşte proaspăt (în special în salate şi cărnuri uşoare) sau uscat.

În Mexic se foloseşte în amestec cu chilli pentru asezonarea cunoscutului chili con carne.

print

1 comentariu

Comments are closed.