O garnitură de provenienţă americană, diferită de tot ceea ce ştim noi, semn că America şi-a trimis către noi porumbul dar nu şi toate secretele lui. Potrivită pentru preparatele uşoare, de pui sau vită, această granitură combină două forme ale aceluiaşi ingredient – porumbul – pentru un rezultant spectaculos.
Reţetă: Chiftele din porumb dulce
Ingrediente:
- 300 grame boabe porumb din conservă
- 2 ouă mari
- 2 linguri de lapte
- 1 linguriţă praf de curry
- 60 grame de unt
- 60 grame făină
- 1 lingură suc de lămâie
- 1 linguriţă de zahăr
- 1 lingură de pătrunjel tocat
- sare
- piper
- ulei pentru prăjit
Preparare:
- Pasaţi sau tocaţi jumătate din cantitatea de porumb (150 de grame) cu gălbenuşurile ouălor (păstraţi albuşul), cele 2 linguri de lapte, praful de curry şi untul.
- Bateţi albuşurile cu sucul de lămâie şi o linguriţă de zahăr.
- Amestecaţi bine cu pasta obţinută mai sus şi pătrunjelul tocat.
- Încingeţi uleiul în tigaie şi aşeazaţi câte o lingură de aluat care se rumeneşte pe ambele părţi la foc mijlociu.
- Se servesc calde sau reci, alături de pui, peşte sau vită sau ca tare, cu smântână.
[tip]Puteţi folosi chifteluţele ca atare pentru realizarea unei salate împreună cu roşii, salată şi ceapă roşie, stropite toate cu ulei balsamic, ulei de măsline, sare, piper şi 1 frunzuliţă de oregano proaspăt.[/tip]
Timp de pregătire: 15 minute
Timp de gătire: 20 minute
Porţii: 2
[…] Chiftele din porumb dulce […]
azi le-am facut sunt super bune…..
mersi de idee
Comments are closed.