Frigăruile sunt o metodă ideală pentru a găti la grătar bucăţelele gustoase şi în acelaşi timp ieftine cum sunt inimioarele de pui. În plus sunt sărace în calorii şi bogate în proteine. Secretul acestor frigărui este spălarea eficientă a inimilor de pui pentru a îndepărta eventualele resturi de sânge şi gătirea lor la un foc mediu, suficient de puternic pentru a le găti dar nu prea fierbinte pentru a le usca. Şi, evident, pentru a obţine o gătire uniformă – mai ales la grătar – aveţi nevoie de bucăţi relativ egale de carne.

[readalso]Vezi şi tocăniţa din pipiote şi inimi de pui.[/readalso]

 

Reţetă: Frigărui din inimi de pui

frigarui din inimi de pui

Ingrediente:

  • aproximativ 50 de inimi de pui (12-16 pentru o porţie formată din 2 frigărui)
  • 100 ml ulei, preferabil de măsline, dar nu extravirgin
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 crenguţă de rozmarin
  • 1 lingură de oregano uscat
  • 1 lămâie
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Dacă folosiţi frigărui din lemn, puneţi-le la înmuiat cu 2 ore înainte de a le folosi pe grătar pentru a nu lua foc.
  2. Pregătiţi un vas adânc cu apă rece.
  3. Cu vârful unei frigărui înţepaţi inimile în partea de sus pentru a sparge şi elimina eventualele cheaguri de sânge.
  4. Clătiţi inimile în mai multe ape reci până când apa rămâne curată.
  5. Curăţaţi şi zdrobiţi usturoiul.
  6. Tocaţi rozmarinul.
  7. Răzuiţi coaja lămâii şi, după, extrageţi sucul din ea.
  8. Amestecaţi usturoiul cu 1 lingură de rozmarin tocat, coaja şi zeama de lămâie, oregano, uleiul, 1 lingură rasă de sare şi jumătate de linguriţă rasă de piper.
  9. Amestecaţi inimioarele de pui bine scurse de apă cu marinata obţinută şi lăsaţi la rece pentru aproximativ 2 ore. Scoateţi carnea cu jumătate de oră înainte de a o pune pe grătar.
  10. Formaţi frigărui, cu câte 6-8 inimi pe fiecare, străpunse pe lat.
  11. Stropiţi-le cu restul de marinată.
  12. Frigeţi frigăruile la foc mediu timp de aproximaitv 5-7 minute pe fiecare parte.
  13. Serviţi frigăruile cu garnituri pe bază de orez, cartofi şi cu salate.


Timp de preparare:
30 minute , plus 2 ore pentru marinare

Timp de gătire: 20 minute

Porţii: 4

print