Tocăniţă de pipote şi inimi

Ți-a plăcut? Dă mai departe!Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on StumbleUpon

Tocăniţa de pipote şi inimi, mâncare “de casă”, simplă şi gustoasă, este o reţetă aparte în ciuda caracterului său modest. Ceea ce îi dă un aer special este amintirea mâncărurilor gătite la ţară, în vacanţele de vară, când organele păsărilor sacrificate – de fiecare dată prea puţine pentru mulţimea de nepoţi pofticioşi – deveneau adevărate trufandale disputate încă înainte de a ajunge în cratiţă. Iată-le aici, din belşug, scăldate într-un sos dulce aromat, pe bază de roşii cu ceapă şi ardei gras. Bucuraţi-vă de ele alături de o mămăligă!

Reţetă: Tocăniţă de pipote şi inimi, cu ceapă şi ardei

tocana-pipote-inimi

Ingrediente:

  • 400 grame pipote şi inimi de pui
  • 2 cepe mari
  • 1 ardei gras (preferabil roşu)
  • 3 linguri pastă de tomate
  • 1 foaie de dafin
  • 500 mililitri supă de pui (opţional)
  • 3 linguri ulei
  • 1 linguriţă de făină
  • 2-3 căţei de usturoi (opţional)
  • verdeaţă (pătrunjel, mărar)
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Despicaţi inimile (pentru a le putea elimina cheagurile de sânge). Dacă inimile sunt prea mari, tăiaţi-le în jumătăţi.
  2. Tăiaţi piotele în bucăţi potrivit de mari.
  3. Spălaţi bine măruntaiele în mai multe ape reci.
  4. Puneţi măruntaiele la fiert împreună cu 1 litru de apă şi 1 foaie de dafin.
  5. Fierbeţi măruntaiele timp de 40 de minute, pănâ cănd sunt aproape pătrunse.
  6. Până fierb măruntaiele, curăţaţi ceapa şi ardeiul.
  7. Tăiaţi ceapa şi ardeiul în pătrăţele mărişoare.
  8. Încingeţi uleiul într-o cratiţă sau tigaie adâncă.
  9. Adăugaţi şi sotaţi ceapa şi ardeiul pentru 4-5 minute.
  10. Stingeţi cu câteva linguri de zeamă de pe măruntaie.
  11. Adăugaţi măruntaiele şi supa de pui (sau echivalentul în apă).
  12. Fierbeţi 10 minute.
  13. Adăugaţi pasta de tomate şi usturoiul pisat.
  14. Dizolvaţi făina în puţină apă şi adăugaţi-o în vas.
  15. Lăsaţi să mai fiarbă 5 minute totul.
  16. Asezonaţi cu sare şi piper.Tocăniţa de pipote şi inimi se serveşte presărată cu verdeaţă, alături de mămăligă.

Timp de pregătire: 15 minute

Timp de gătire: 1 oră

Porţii: 2

Ți-a plăcut? Dă mai departe!Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on StumbleUpon

Din aceeaşi oală

Comenteaza folosind profilul tau de facebook!

2 Responses to “Tocăniţă de pipote şi inimi”

  1. bajer ferenc

    este foarte buna va multumesc.

    Reply

Leave a Reply